Kick-off sponsoractie Free a Girl - Editie Drechtsteden groot succes

24 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Kick-off sponsoractie Free a Girl - Editie Drechtsteden groot succes

DORDRECHT - De kick-off van sponsoractie Free a Girl - Editie Drechtsteden, afgelopen zondag was een groot succes. Onder belangstelling van de bezoekers van cultureel centrum Door, aan de Voorstraat in Dordrecht presenteerde initiatiefnemer Elvira van Bochove de plannen voor de sponsoractie inclusief de 'opsluiting' van gemeenteraadslid Sabine Schipper. Met behulp van de sponsoractie wil de organisatie van actie Free a Girl - Editie Drechtsteden bewustwording creëren voor kinderprostitutie in Azië en geld op halen voor noodhulporganisatie Free a Girl zodat meer meisjes uit bordelen kunnen worden bevrijd.

Elvira van Bochove legde tijdens de kick-off uit waarom zij besloten heeft de actie voor Free a Girl in de Drechtsteden te organiseren: "Jaarlijks raken duizenden meisjes in Azië vermist. Ze worden ontvoerd of meegelokt door mensenhandelaren waarna ze verkocht worden aan bordelen. In de bordelen worden ze opgesloten in hokken van 1 bij 2 meter en worden ze dagelijks misbruikt door tientallen mannen. Soms zijn de meisjes pas 5 jaar oud. Dit moet stoppen. Free a Girl luidt de noodklok en wij als inwoners van de Drechtsteden ook!"

Zelf creëert Elvira van Bochove bewustwording en zamelt ze geld in door met haar dansgroep Deosil Scylla een Krachtdans voor vrouwen en meisjes uit te voeren en door dansworkshops aan te bieden. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Free a Girl. Daarnaast heeft ze Zwijndrechts raadslid Sabine Schipper gevraagd om op een bijzondere manier deel te nemen aan de actie. Namelijk door zich op zondag 21 mei aanstaande 12 uur lang op te laten sluiten in een hokje van 1 bij 2 meter, de afmeting van de hokjes in de bordelen.

"Of ik erover na heb moeten denken om mij op te laten sluiten? Geen moment. Ik zit maar 12 uur in het hokje. De meisjes in de bordelen zitten er vaak de rest van hun leven in, en ook nog in verschrikkelijke omstandigheden. Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik in Nederland ben geboren, helemaal als vrouw zijnde. Als ik op deze manier mee kan helpen zoveel mogelijk geld op te halen voor Free a Girl - Editie Drechtsteden zodat meer meisjes uit bordelen kunnen worden bevrijd en weer een toekomst krijgen, dan doe ik dat met liefde. Dit soort praktijken kunnen we niet toestaan, ook niet als het aan de andere kant van de wereld is.", aldus Sabine Schipper. Wilt u de actie sponsoren, aan de dansworkshops deelnemen of de actie op een andere manier ondersteunen? Kijk dan op www.freeagirl.nl/editie-drechtsteden

Free a Girl is een organisatie die investeert in de bevrijding van meisjes uit bordelen in onder andere India, Nepal en Bangladesh. Daarnaast zorgt de organisatie voor medische en psychische hulp, onderwijs en voor de re-integratie van de meisjes in de maatschappij. Tot slot maakt Free a Girl zich hard voor de veroordeling van bordeelhouders en pooiers en geeft voorlichting in plattelands gemeenten o.a. over het gevaar van mensenhandelaren zodat een blijvend verschil wordt gemaakt. Voor meer informatie over organisatie Free a Girl zie www.freeagirl.nl

Op de foto: v.l.n.r. Sabine Schipper, dansgroep Deosil Scylla en Elvira van Bochove.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.