Hoe snel is de politie in de Drechtsteden?

24 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Hoe snel is de politie in de Drechtsteden?

DRECHTSTEDEN - De politie moet binnen een kwartier ter plaatse zijn bij een spoedmelding. In negen van de tien gevallen moeten agenten op tijd zijn, heeft de politie zichzelf als eis gesteld. Waar is de politie het vaakst op tijd? En waar wordt die norm (ruimschoots) niet gehaald?

Laten we even in de Drechtsteden en omgeving kijken. In Oud-Beijerland is de politie het vaakst op tijd. Bij de 305 spoedmeldingen die de politie daar binnenkreeg was de politie in 95,2 procent van de spoedmeldingen binnen tien minuten ter plaatse. Dat is opvallend, want het zijn juist de plattelandsgemeenten, waar de politie de norm ruimschoots niet haalt.

Op Goeree-Overflakkee ligt het percentage namelijk op 55,8 %. In bijna twintig gevallen deed de politie er meer dan een uur over om op de gewenste plek te komen. In het voormalig Zuid-Holland-Zuid gebied wordt de politienorm meestal gehaald. Gorinchem (90,5%), Dordrecht (91,0%), Zwijndrecht (91,9%), Papendrecht (94,2) en Hendrik-Ido Ambacht (93,1%) halen de norm en anderen zitten daar dicht tegen aan.

In Rotterdam en omgeving ligt dat anders. Niet alleen liggen de opkomstcijfers in Rotterdam een stuk lager (80,9%), maar ook in de steden eromheen wordt de norm niet gehaald: Schiedam (83,7%), Barendrecht (75,6%), Ridderkerk (76,8%), Albrandswaard (70,5%). Een verklaring waarom de cijfers in Zuid-Holland Zuid zoveel beter zijn dan in het voormalig Rotterdam-Rijnmond, geeft de politie niet.

Hoe vaak is de politie in jouw gemeente binnen tien minuten ter plaatse bij een spoedgeval? In de Drechtsteden is de politie in Papendrecht het vaakst op tijd.

Alblasserdam - 90,3 %
Dordrecht - 91,0 %
Hendrik-Ido Ambacht - 93,1 %
Papendrecht - 94,2 %
Sliedrecht - 88,9 %
Zwijndrecht - 91,9 %

Bron RTV Rijnmond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.