Fotograaf Joost Bataille geeft presentatie in kader van viering van 100 jaar onderwijsvrijheid

25 maart 2017
Fotograaf Joost Bataille geeft presentatie in kader van viering van 100 jaar onderwijsvrijheid

DORDRECHT - Op woensdag 5 april van 20.00 tot 22.00 uur verzorgt fotograaf Joost Bataille een presentatie over zijn fotowerk onder de titel ‘Diversiteit in beeld’. De presentatie zal worden ingeleid door Tijs van Ruiten, directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum en vindt plaats bij dit museum aan de Burgemeester de Raadtsingel 97. Inleiding en presentatie vinden plaats in het kader van de viering van 100 jaar onderwijsvrijheid. De inloop met koffie en thee is vanaf 19.30 uur. Kosten: € 7,50 p.p. 

Fotoreportages
Dit jaar vieren we 100 jaar onderwijsvrijheid in Nederland. De diversiteit aan scholen in Nederland is groot: katholiek, protestant, openbaar, islamitisch. Fotograaf Joost Bataille heeft deze variatie vastgelegd in fotoreportages die hij maakt op scholen voor bijzonder onderwijs. Bataille: “Ik probeer iets van de identiteit van de school in beeld te brengen. Dat is vaak nogal abstract en daarom niet altijd eenvoudig. Op sommige scholen is die identiteit alleen op een hoogtijdag of bij een speciale gebeurtenis te zien, maar op andere scholen is het altijd duidelijk. Uiteindelijk zijn er altijd kinderen die iets aan het doen zijn, daar zit het leven in en die vertellen dan het verhaal.”

Bijzonder grondwetsartikel
De presentatie van het werk van Bataille wordt voorafgegaan door een inleiding door Tijs van Ruiten, directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum. Het museum staat in 2017 stil bij 100 jaar onderwijsvrijheid in Nederland, zoals vastgelegd in artikel 23 in onze grondwet. Van Ruiten gaat in op het belang van dit bijzondere grondwetsartikel waarin is vastgelegd dat openbaar en bijzonder onderwijs gelijk zijn. Bovendien zal hij oude schoolfoto’s uit het archief van het Onderwijsmuseum laten zien. Daarmee wordt duidelijk dat ook de foto’s van Bataille in een lange, fotografische traditie geplaatst kunnen worden.

Joost Bataille
Joost Bataille (Uden, 1959) is fotograaf in Amsterdam. Hij maakt in opdracht van onderwijsblad Didactief regelmatig fotoreportages op scholen voor bijzonder onderwijs.

Aanmelden
Vooraf aanmelden via info@onderwijsmuseum.nl of bel met  078-632 68 20. Meer informatie op www.onderwijsmuseum.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.