Finale KNSB Bokalen 2017 op Dordtse Spuiboulevard met mooie resultaten

28 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Finale KNSB Bokalen 2017 op Dordtse Spuiboulevard met mooie resultaten

DORDRECHT - Zondag 26 maart was de Dordtse Sportboulevard het toneel voor de finale KNSB Bokalenwedstrijd  en Drechtstedenbokaal  2017. In de categorie Mini’s had de  8 jarige Gabi  Loonstra zich in 5 selectiewedstrijden zich ruimschoot s gekwalificeerd voor deelname aan de finale. In een groep van 16 finalisten werd het een spannende finale, het niveau van de jonge rijdsters in de top ligt dicht bij elkaar.

Voor de goedgevulde  tribunes reed Gabi een thuiswedstrijd. Zij reed een prima kür met daarin twee maal een Axel en twee maal een dubbele Salchow, stuk voor stuk moeilijke elementen. Gabi’s signatuur zijn haar prachtige pirouetten. Zowel Gabi als coach Astrid Winkelman waren zichtbaar tevreden over de geleverde prestatie. Gabi eindigde als derde in haar eerste finale. Dat dit meteen een podiumplaats opleverde was het feestje waard.

Drechtstedenbokaal 2017
Naast de finale KNSB Bokalen werd de Drechtstedenbokaal 2017 verreden met  veel deelnemers van de Dordtse Kunstrijvereniging. In de categorie Starters wist de Dordtse Rozemarijn van der Gaag (8) zich in een deelnemersveld van 11 rijd(st)ers  met 8,20 punten naar de 1e plaats te schaatsen. De derde plaats was voor debutante  Evie Wepster. De 8 jarige Dordtse reed een mooie kür en met 7,80 punten was het brons voor haar.

Met 9 rijders in een veld van 11 was de  Dordtse vereniging zeer ruim vertegenwoordigd. In deze categorie debuteerden een aantal jonge rijdsters en één rijder.

Als 4e eindigde Mandy van den Dries,  5e Rosella Kestens, op de 6e en 7e plaats de tweeling  Siëna  en Zoë Roll, 8e Kate van Mazijk ,  9e plaats Pepijn Fortuin en op de 10e plaats Miley Buurman.

In de categorie Pupillen waren er eveneens podiumplaatsen voor DDD rijdsters en mocht Gabriela Arvelo  (10) uit Berkel en Rodenrijs de hoogste trede van het podium beklimmen. De 3e prijs was voor de Dordtse  Angel Delevaque (6).

Ook in de categorie Aspiranten wisten de rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden  hoge ogen te gooien en eindigden de Dordtse dames  Amira Smink (12) en  Michëla Morée (13) op de 2e en 3e plaats. Simke Voorthuijzen (16) uit Groot-Ammers  mocht een mooie 4e plaats noteren.

Suzanne van Efferen, Lotte Kruger,  Lizze Muller en Yentl van Leeuwen eindigden respectievelijk  op de 7e, 9e, 12e en 13e plaats. Coaches en trainersteam kunnen op een zeer geslaagde Bokalenwedstrijd  terugkijken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.