Buzinezzclub stopt wegens succes

29 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Buzinezzclub stopt wegens succes

DORDRECHT - In 2015 startte de Buzinezzclub in Dordrecht om kansarme jongeren in de regio kansrijk te maken. Met het succesvol programma begeleidt de Buzinezzclub jongeren bij het vinden van een baan, opleiding of bij de start van een eigen onderneming. Ook in Dordrecht behaalde de organisatie uitzonderlijke resultaten. Mede door inzet van de Buzinezzclub is het aantal werkloze jongeren in de regio zo sterk gedaald, dat er (voorlopig) geen nieuwe groep kan starten. Tijdens de laatste fly-out op donderdag 30 maart blikt de Buzinezzclub met haar partners terug op de afgelopen jaren en is wethouder Peter Heijkoop aanwezig om de laatste groep jongeren te feliciteren met hun successen.

Succesvolle aanpak jeugdwerkloosheid
130 jongeren hebben de afgelopen tijd het programma in de Drechtsteden gevolgd. Bij de Buzinezzclub volgen jongeren een halfjaarprogramma met intensieve trainingen, workshops en persoonlijke coaching door vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Gemiddeld heeft 60% van de jongeren geen uitkering meer nodig. Ongeveer 30% vindt een baan die bij ze past, 20% begint met een opleiding en 10% van de jongeren start met een eigen onderneming. Zoals Fergermine, die toen ze zwanger werd stopte met haar opleiding en in een uitkering terecht kwam. Nu heeft ze haar eigen onderneming FerVanNormaal waarmee ze zelfbedrukte t-shirts verkoopt, volgt ze een opleiding in de mode en werkt ze in de zorg. “Ik twijfelde vooral of het wel goed met mij zou komen. Ik zat in een fase waarin alles mislukte en dat zet je aan het denken. Gelukkig hebben de trainers me ondersteund door veel gesprekken met me te voeren. Ik heb mezelf en mijn zelfvertrouwen weer teruggevonden.”

Stop wegens succes
“We zijn ontzettend trots op onze jongeren, partners en de vrijwillige coaches die dit succes mogelijk hebben gemaakt,” vertelt Leo van Loon (oprichter Buzinezzclub). “Toen we in de Drechtsteden begonnen lag de jeugdwerkloosheid twee keer zo hoog dan vandaag. We hebben hier met veel plezier ons steentje aan bijgedragen. ” Tijdens de laatste fly-out blikt de organisatie terug op de afgelopen jaren en neemt afscheid van de laatste groep jongeren. Samen met vrijwillige coaches, de gemeente, ABN AMRO, Fonds 21, Olympia Uitzendbureau, ROC Da Vinci, Het Oranje Fonds en natuurlijk de jongeren viert de Buzinezzclub 30 maart het grote succes. De Buzinezzclub is ook actief in Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Jaarlijks begeleidt de organisatie ruim 400 jongeren naar een succesvolle toekomst. De Buzinezzclub keert terug naar de Drechtsteden zodra een nieuwe volle groep samengesteld kan worden, maar hopelijk blijft de jeugdwerkloosheid nog lang zo laag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.