30ste WeHelpen ontmoetingsplek geopend

29 maart 2017 door Hennie van der Zouw
30ste WeHelpen ontmoetingsplek geopend

DORDRECHT - Wethouder Lambrechts heeft de 30e WeHelpen Ontmoetingsplek geopend in de hal van het Stadskantoor. In juli 2016 opende bij DOOR de eerste WeHelpen Ontmoetingsplek. Sinds de zomer zijn er veel ontmoetingsplekken bijgekomen. Onder andere in de bibliotheek, de Buitenwacht en het ziekenhuis. De plekken zijn bedoeld om mensen die in contact komen via WeHelpen.nl de kans te geven elkaar op een neutrale plek te ontmoeten.

Een overzicht van alle ontmoetingsplekken staat op de website van wehelpen.nl

WeHelpen
Het doel van WeHelpen is om helpen weer vanzelfsprekend te maken. WeHelpen.nl is een digitale marktplaats waar mensen met een hulpvraag en mensen met een hulpaanbod elkaar kunnen vinden. WeHelpen is voor iedereen boven de 16 jaar en gratis te gebruiken. Meer informatie over Wehelpen in Dordrecht is de vinden op wehelpen.nl/dordrecht.

Cadeaubonactie
De opening van de 30e WeHelpen Ontmoetingsplek ging samen met een cadeaubonactie. De ambtenaren op het stadskantoor ontvingen een cadeaubon van WeHelpen waarmee zij iemand een dienst cadeau kunnen doen. Bijvoorbeeld het doen van een boodschap, of het helpen bij financiële administratie. Ingevulde cadeaubonnen hangen bij de WeHelpen ontmoetingsplek in het Stadskantoor. Dordtenaren kunnen daar de cadeaubonnen bekijken en gebruik maken van het aanbod. Ook kunnen zij zelf een cadeaubon ophangen, om anderen ergens mee te helpen.

Mooie ervaringen
WeHelpen Dordrecht werd in april 2016 gelanceerd. Er zijn al verschillende mooie ervaringen uit gekomen. Die verschillen van eenmalig een lampje ophangen tot het ontstaan van nieuwe vriendschappen. Wethouder Karin Lambrechts: "Iedereen kan iets doen voor een ander, hoe klein het ook is. Met de ontmoetingsplekken van WeHelpen wordt het nog makkelijker om iemand in je eigen buurt te helpen. Ik hoop van harte dat nog veel meer Dordtenaren hierdoor iets voor elkaar gaan betekenen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.