Bezoekersvergunningen binnenkort digitaal

28 februari 2017
Bezoekersvergunningen binnenkort digitaal

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht gaat in de loop van 2017 de parkeervergunningen en de bezoekersvergunningen digitaal aanbieden. Op 3 april wordt gestart met het digitaliseren van de bezoekersvergunningen.

Bewoners van de binnenstad kunnen nu bezoekersvergunningen kopen in de vorm van kraskaarten. Momenteel mogen zij met een kraskaart 3 uur parkeren op parkeerplaatsen voor vergunninghouders in de buurt. De kraskaarten gaan verdwijnen. Deze kaarten kunnen het hele jaar 2017 nog gebruikt worden.

Bezoek digitaal aanmelden
Vanaf 3 april 2017 moet bezoek worden aangemeld via de computer, tablet of smartphone. Per jaar kan men 180 parkeeruren kopen. Grote voordeel is dat de gemaakte parkeerkosten per minuut afgerekend worden door het kenteken aan en af te melden. Het is ook mogelijk om meerdere kentekens tegelijk aan te melden. Bewoners zonder computer, tablet of smartphone kunnen iemand anders machtigen om online een account te beheren.

Informatieavond
Binnenkort zijn er informatieavonden waar met een presentatie wordt uitgelegd hoe het bezoek digitaal moet worden aangemeld. De datum wordt nog bekend gemaakt.

Parkeervergunning
In de loop van het jaar worden ook de parkeervergunningen gedigitaliseerd. Deze vergunning wordt dan ook op kenteken verstrekt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.