Drank- en horecavergunning Cafe Sint Joris definitief ingetrokken

23 februari 2017
Drank- en horecavergunning Cafe Sint Joris definitief ingetrokken

DORDRECHT - Burgemeester wijkt af van advies bezwaarschriftencommissie. Burgemeester Brok blijft bij zijn standpunt en trekt de drank- en horecavergunning van Café Sint Joris definitief in. Burgemeester Brok sloot het café eerder in januari 2016 voor een maand vanwege illegale gokactiviteiten.

Op 1 oktober 2016 is de vergunning van het café ingetrokken. Dit omdat een leidinggevende van het bedrijf volgens de wet in de afgelopen 5 jaar geen leidinggevende mag zijn geweest van een zaak die en minste een maand gesloten is geweest. Eind vorig jaar heeft de bezwaarschriftencommissie advies uitgebracht aan de burgemeester. De commissie adviseert de burgemeester om de bezwaren gegrond te verklaren en terug te komen op zijn besluit. De burgemeester wijkt af van het advies van de bezwarencommissie en trekt de vergunning definitief in.

Geen beleidswijziging
De bezwarencommissie geeft in haar advies aan dat de intrekking een wijziging is van het beleid van de burgemeester. Voorheen werden vergunningen namelijk niet ingetrokken na een sluiting. Over deze wijziging is volgens de commissie niet gecommuniceerd. In tegenstelling tot wat de commissie stelt, is volgens de burgemeester geen sprake van een beleidswijziging. In het beleid is de intrekking van de Drank- en Horecavergunning weldegelijk opgenomen. Dat dit eerder abusievelijk niet is toegepast is geen reden om nu niet over te gaan tot intrekking.

Burgemeester Brok: ‘Van een ondernemer mag verondersteld worden dat hij zich op de hoogte stelt van de op hem van toepassing zijnde regelgeving. Daarnaast is de eigenaar eerder gewaarschuwd voor een soortgelijk geval waardoor verwacht mag worden dat hij maatregelen neemt om dit te voorkomen.’ Uit geen enkele constatering, zienswijze en bezwaarschrift blijkt dat de eigenaar alles in het werk heeft gesteld om herhaling te voorkomen. Burgemeester Brok: ‘Hij handelt daardoor verwijtbaar.’

Illegale activiteiten
De burgemeester heeft Café Sint Joris aan de Sint Jorisweg 1 vorig jaar opdracht gegeven voor een maand te sluiten vanwege illegale gokactiviteiten die geconstateerd zijn in januari 2016. Voor eenzelfde overtreding heeft de eigenaar in oktober 2015 al een waarschuwing gekregen. Daarop zijn volgens de burgemeester niet voldoende maatregelen getroffen om het illegale gokken een halt toe te roepen in het horecabedrijf. Het intrekken van de Drank- en Horecavergunning is een gevolg van het feit dat de inrichting gedurende een maand gesloten is geweest vanwege het aantreffen van illegale goksites op een in de inrichting aanwezige computer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.