Regionaal talent goed vertegenwoordigd: 'IceKoud en Frans Huxie op Popcentrale Podium Wantijpop'

30 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Regionaal talent goed vertegenwoordigd: 'IceKoud en Frans Huxie op Popcentrale Podium Wantijpop'

DORDRECHT - De Popcentrale heeft ook dit jaar voor een goede vertegenwoordiging van lokaal talent op Wantijpop gezorgd. Dordtse hiphopformatie Icekoud, EDJAHCATION, Popschoolband CoNfuSion, Magnacult, Dr. Justice & The Smooth Operators en Frans Huxie betreden op 10 juni het Popcentrale podium in het Wantijpark.

Ieder jaar klinken op het Popcentrale Podium verschillende muziekstijlen, van reggae tot hiphop en death metal, uitgevoerd door regionale acts. Het programma wordt om 12:45 uur afgetrapt door Popschoolband CoNfuSion. De (hard)rockband heeft les bij de Popschool in de Popcentrale en laat zich inspireren door bands als Muse en Avenged Sevenfold. Reggaeband EDJAHCATION is inmiddels 3 jaar actief en heeft de twee albums Harmony en We-A-Go uitgebracht.

Eind 2017 nemen ze hun derde album op. De Dordtse hiphopformatie Icekoud baseert hun tracks op dagelijkse gebeurtenissen en laat zich inspireren door hiphop-grootheden als Biggie & Tupac. Dit jaar komt de groep met de EP ‘Tussen Verlangen ‘n Gevoel’, die ze zelf ‘een soundtrack van Dordrecht’ noemen. De deathmetalband Magnacult tourde al o.a. met bands als Five Finger Death Punch, Kitty en Shadows Fall. Met hun nieuwe album Insua EnVenom tillen ze hun muziek naar een nieuw niveau vol energie, groove en brute gitaarsolo’s.

Dr. Justice & The Smooth Operators brengen 80’s discofunk terug naar een publiek dat verlangt naar de tijden van de ‘ooh yeah’s’ en baby baby’s’. Deze beat is streng doch rechtvaardig. Tot slot betreedt Frans Huxie het Popcentrale Podium. Van metal tot balkan, van polka tot pop en van ska tot chanson, verwacht van Frans Huxie een ongehoord geheel.

Het programma wordt compleet gemaakt door de winnaar van de Band Boost 2017, de talentenjacht van de Popcentrale voor ambitieuze bands in de regio. De finale van de Band Boost 2017 vindt plaats op zaterdag 20 mei. Inmiddels vaste prik en ook dit jaar weer terug op hetzelfde veld is de Jamstage. In deze tent vinden akoestische optredens en jamsessies plaats. Hier komen diverse artiesten langs om samen met de bezoekers te jammen.

Voor ieder wat wils
Het programma voor het hoofdpodium is inmiddels bekend. Niemand minder dan Broederliefde, Waylon, Lucas Hamming, Rondé, De Likt, Rilan & The Bombardiers en Brandwerk vormen het hoofdprogramma voor Wantijpop 2017. 078Podcasts verzorgt ook dit jaar weer de lekkerste, dansbare muziek bij Geheime Deuntjes. Voor de kleinste festivalgangers is er van alles te doen, zien en horen in de kindertuin van Koning Eik. Op je gemak rondsnuffelen tussen de hippe accessoires en vintage en handgemaakte spulletjes is weer mogelijk bij de verschillende kraampjes van de Pop-Up Market, die dit jaar door het hele park te vinden zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.