Prachtig drama 'Lion' met 6 Oscar-nominaties op zak, nu in TheMovies

30 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Prachtig drama 'Lion' met 6 Oscar-nominaties op zak, nu in TheMovies

DORDRECHT - A United Kingdom is een Brits historisch drama gebaseerd op ware gebeurtenissen en personages. Kort na WO II bloeit de liefde tussen de kroonprins van Botswana en een blanke kantoorbediende uit Londen. Dit gemengde huwelijk creëert grote diplomatieke spanning in de wereld. En het zet die liefde onder grote druk.

Alsnog halen we de ontroerende en hoog gewaardeerde film LION naar Dordrecht. Geen winnaar, maar wel 6 Oscar-nominaties onderstrepen de kwaliteit van dit drama over de zwerftocht, adoptie en rootsreis van de Indiase jongen Saroo Brierley. Met Dev Patel en Nicole Kidman.

Voor tieners en kinderen (en hun familie) zijn er twee nieuwe premières. De live-action versie van de Disney-klassieker BEAUTY AND THE BEAST 3D beleefde vorige week al een zeer geslaagde Teen Ladies Night. Het 18e eeuwse sprookje is groots verpakt in hedendaagse romantiek, visuele pracht en treffende muziek.

Een nieuw avontuur van de altijd aandoenlijke blauwe wezentjes DE SMURFEN: HET VERLOREN DORP 3D (NL) gaat in voorpremière. Prima gezinsentertainment.

Als Special is op Di 4 april om 19 u. een speciale vertoningsavond rond de film LIFE, ANIMATED. Dit indringende en origenele portret van de zwaar autistische Owen Suskind, die dankzij de Disney-animatiefilms zijn omgeving leerde begrijpen, staat centraal in een avond over autisme: THE AUTISME EXPERIENCE. Met lezingen, dialoog en live muziek. Met je komst steun je een lokaal initiatief om een leer- en vrijetijdscentrum voor autistische kinderen te ontwikkelen in Dordrecht.

In het CineFiliaal van Wo 5 april vertonen we DENIAL. Aanvang 20:30 uur. Midden jaren '90 wordt in Londen een langdurig en meeslepend juridisch gevecht geleverd over de ontkenning van de Holocaust en de vrijheid van meningsuiting.

Let op: Laatste Week T2 Trainspotting.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.