Een zomerse jubileumeditie van de gezinsdag van Schippersinternaat De Singel

30 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Een zomerse jubileumeditie van de gezinsdag van Schippersinternaat De Singel

DORDRECHT - Vrijdag 24 maart was het weer tijd voor de jaarlijkse gezinsdag van schippersinternaat De Singel in Dordrecht. Tijdens deze dag worden er volgens traditie verschillende activiteiten georganiseerd voor alle kinderen, ouders en medewerkers van het internaat. Vanwege het 70 jarig jubileum dat De Singel dit jaar viert, is er deze editie voor gekozen om de gezinsdag bij ‘Strand Binnen’ in Breda te organiseren.

Tijdens de gezinsdag was er een speciaal ‘Expeditie Robinson’ activiteitenprogramma. De deelnemers zijn in groepjes verdeeld en vervolgens zijn er in teamverband diverse spellen gespeeld en opdrachten uitgevoerd. Zo moest er een hut worden gebouwd, is er beachvolleybal gespeeld en was er een wedstrijd touwtrekken. Zowel jong als oud heeft met veel enthousiasme meegedaan.

Na het activiteitenprogramma was het tijd om te genieten van een barbecue met als afsluiter nog een heerlijk ijsje. De ouders, de kinderen en de medewerkers van Schippersinternaat De Singel kijken met veel plezier terug op deze jubileumeditie van de gezinsdag!

Als herinnering hebben alle kinderen nog een mooie dopper ontvangen en daarnaast hebben de leden van de oudercommissie ook gezamenlijk een leuk cadeau voor op de groepen gegeven.

De Singel, onderdeel van Stichting Meander, is een internaat voor schipperskinderen in Dordrecht. Bij De Singel verblijven kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar, waar naast huisvesting ook opvoeding, begeleiding en recreatie aan de kinderen wordt aangeboden. Internaat De Singel biedt een veilige, open en stimulerende omgeving, waar kinderen ruimte en aandacht krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Op het internaat zijn 4 groepen, waaronder een begeleid wonen traject.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.