Servicebureau Onderwijs & Cultuur is van start gegaan

31 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Servicebureau Onderwijs & Cultuur is van start gegaan

DORDRECHT - Op woensdag 29 maart vierden we de start van het nieuw opgerichte Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC) in het Energiehuis in Dordrecht met een seminar. Tijdens dit seminar waren leerkrachten en medewerkers van het onderwijs, schoolbesturen, vakdocenten, beleidsmakers en maatschappelijke en culturele organisaties van harte welkom om kennis te maken met het team SOC. Het seminar begon om 13:30 uur en werd om 17:15 uur feestelijk afgesloten met een borrel.

Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur is dé samenwerkingspartner op het gebied van cultuureducatie en levert een professionele bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het SOC geeft advies en biedt ondersteuning aan alle professionals op het gebied van onderwijs en cultuur.

Workshops
Na de opening van het seminar volgden de deelnemers twee korte workshops. Zo waren er workshops over doorgaande leerlijnen cultuureducatie en de invulling van het cultuurbeleid op school. Ook waren er workshops over het kijken naar kunst samen met kinderen en de verbindingskracht van cultuureducatie. Daarnaast was er een actieve workshop Theater & Thema.

Officiële lancering
Tijdens het tweede deel van het seminar werd het SOC officieel gelanceerd door de Dordtse wethouder Peter Heijkoop van onderwijs en educatie. Ook gaf wetenschapsjournalist Mark Mieras een inspirerende lezing over de kracht van verbindingen in het brein. Na het officiële gedeelte betrad het hele team SOC het podium en was er tijd voor muziek, een hapje en een drankje.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.