Sociale Dienst Drechtsteden start digitale dienstverlening

31 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Sociale Dienst Drechtsteden start digitale dienstverlening

DRECHTSTEDEN - Vanaf deze week kunnen inwoners van de Drechtsteden via de nieuwe website van de Sociale Dienst Drechtsteden een aanvraag voor een bijstandsuitkering of bijzondere bijstand starten. Dit kan men thuis achter de computer doen, op een moment dat het uitkomt. De aanvrager krijgt meteen te zien of hij in aanmerking komt voor bijstand en hoe de aanvraag verder verloopt.

Aandacht voor de klant
Het wordt klanten gemakkelijk gemaakt om via de website een aanvraag voor een uitkering in gang te zetten. Ze zien meteen of ze in aanmerking komen en kunnen dan een afspraak maken. Na het gesprek vullen ze thuis achter de computer de officiële aanvraag in. Ze kunnen dan op hun gemak alle benodigde stukken bij elkaar zoeken. Een aanvraag voor bijzondere bijstand kan direct op de website afgehandeld worden. Voor inwoners wordt het dus makkelijker en voor de sociale dienst betekent dit een efficiëntere manier van werken. Er is minder tijd nodig voor administratieve handelingen. Daardoor blijft er meer tijd over om aandacht te besteden aan de klant. Bijvoorbeeld voor de begeleiding naar werk of participatie.

Whatsapp
Ook de klantenservice van de sociale dienst breidt de digitale dienstverlening uit. Naast telefonisch contact en via de website kunnen klanten hun vragen vanaf maandag 3 april ook stellen via Whatsapp. Iedereen kan zelf kiezen welk kanaal voor hem het handigst is. Whatsapp is ook buiten de telefonische openingstijden te gebruiken. Het nummer voor Whatsapp is 06 362 41 662.

Vernieuwde website
De centrale plek waar inwoners van de Drechtsteden antwoord op hun vragen kunnen vinden, aanvragen kunnen doen en zaken kunnen regelen is de vernieuwde website socialedienstdrechtsteden.nl. Klanten kunnen via de website ook inloggen in MijnSDD waar ze hun persoonlijke dossier kunnen inzien.

Niet-digitaal aanvragen blijft mogelijk
De Sociale Dienst Drechtsteden is zich ervan bewust dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om de digitale weg te kiezen. De traditionele weg blijft daarom ook gewoon bestaan.
Mensen die graag hulp willen bij digitale aanvragen, kunnen bovendien de klantenservice om hulp vragen. Klanten kunnen telefonisch op weg worden geholpen of een afspraak maken om langs te komen bij de sociale dienst, waar ze een computer kunnen gebruiken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.