Oplossing voor verkeerssituatie Wijnstraat

31 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Oplossing voor verkeerssituatie Wijnstraat

DORDRECHT - Veel bewoners positief over alternatief voor eenrichtingsverkeer

Het college van B&W heeft bewoners een pakket verkeersmaatregelen voorgelegd om de verkeerssituatie in de Wijnstraat te verbeteren. Veel bewoners reageerden positief op de voorgestelde maatregelen. Het college stelt de gemeenteraad daarom voor in te stemmen met het pakket verkeersmaatregelen als alternatief voor eenrichtingsverkeer in de Wijnstraat.

In 2013 heeft de gemeenteraad besloten in de Wijnstraat eenrichtingsverkeer in te voeren, als onderdeel van het Verkeersstructuurplan Centrum. Er zijn twijfels ontstaan over de noodzaak en wenselijkheid van eenrichtingsverkeer. Het college heeft bewoners gevraagd welke verkeersproblemen zij in de Wijnstraat ervaren en aan welke mogelijke oplossingen zij denken. Op basis van reacties van bewoners, verkeersschouwen en gesprekken met passanten in de buurt zijn verschillende maatregelen op een rij gezet in plaats van de invoering van eenrichtingsverkeer: het alternatief maatregelenpakket met handhaving van tweerichtingsverkeer.

Positief
Na de inventarisatieronde zijn bewoners uitgenodigd te reageren op het alternatief pakket. Uit het overgrote deel van de ontvangen reacties van bewoners blijkt dat zij positief zijn over het handhaven van tweerichtingsverkeer en het uitvoeren van het voorgestelde alternatieve maatregelen.

Maatregelen
Enkele maatregelen uit het pakket verkeersmaatregelen zijn:
• Handhaven van fout parkeren (inclusief parkeren op de trottoirs);
• Het plaatsen van hardstenen paaltjes;
• Het gebruik van kleinere bussen;
• Verbeteren van de vormgeving van de passeerhavens;
• Het verbeteren van de aanduidingen bij de parkeerplaatsen;
• Het nieuw plaatsen van extra borden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de voorgestelde maatregelen op de website van de gemeente.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.