Vervoerder Arriva scoort hoge punctualiteit op spoorlijn Dordrecht - Geldermalsen

09 januari 2016
Vervoerder Arriva scoort hoge punctualiteit op spoorlijn Dordrecht - Geldermalsen

DORDRECHT/ALBLASSERWAARD  – Vervoerder Arriva haalt op de spoorlijn Dordrecht – Geldermalsen een zeer hoge punctualiteit: 97, 2 procent. Dat is ver boven de zogeheten pro rail norm van de spoorbeheerder.

De NS haalde vorig jaar een cijfer voor puncualiteit van net onder de 90 procent: 89.5 procent.

Het landelijke nieuws is niet direct positief voor de NS:
De regionale spoorbedrijven hebben de NS in 2015 ruimschoots geklopt wat punctualiteit betreft. Daarmee wordt bedoeld dat de trein met niet meer dan 3 minuten vertraging op het station van bestemming arriveert. Dat blijkt uit cijfers van spoorbeheerder ProRail.

Pro Rail over Over punctualiteit
Het is onze ambitie om het spoor nóg betrouwbaarder te maken. Daar zijn we iedere dag, 24/7 mee bezig. Daarbij houden we altijd de punctualiteit van de treinen bij. Maar wat is ‘punctueel’? En hoe berekenen we punctualiteit ?
Drukker én betrouwbaarder spoor
Het spoor in Nederland is een van de drukst bereden sporen in Europa: in 10 jaar tijd zijn er 25% meer treinen gaan rijden en tegelijk is het ons gelukt om het aantal storingen te verlagen en de hersteltijd te verkorten. Én om de punctualiteit te verhogen – dat betekent dat er meer treinen op tijd rijden en op tijd aankomen.
Wat is punctueel?
Een trein is op tijd - oftewel: punctueel - als hij bij aankomst minder dan 3 minuten vertraging heeft. Dus als het verschil tussen de geplande en de gerealiseerde aankomsttijd minder is dan 3 minuten. Uitgevallen treinen tellen niet mee. N.B.: afzonderlijke vervoerders kunnen andere punctualiteitsnormen hanteren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.