Eerste grote wijkbijeenkomst over Sterrenburg 50 jaar op maandag 29 februari

12 februari 2016
Eerste grote wijkbijeenkomst over Sterrenburg 50 jaar op maandag 29 februari

DORDRECHT - De startavond van activiteiten voor 'Sterrenburg 50 jaar' is op maandag 29 februari 2016. De Open Hofkerk (Herschelstraat) gaat daarvoor om 19.00 uur open. De bijeenkomst voor alle wijkbewoners en mensen van buiten de wijk met een band met Sterrenburg begint om 19.30 uur. Mensen van allerlei organisaties in de wijk hebben deze bijeenkomst voorbereid. Stralend Sterrenburg is een themas, wat op weg naar 50 jaar Sterrenburg ook wordt benadrukt.

De bijeenkomst start met een korte presentatie van de geschiedenis. Organisaties en bewoners die al actief zijn vertellen op weke manier zij al werken aan een jubileumprogramma. Daarna krijgt iedereen de kans om mee te denken en mee te praten over de mogelijkheden om dit jubileum van Sterrenburg samen te organiseren.

De wijk Sterrenburg heeft een rijk verleden. Het jubileum van de wijk is dé gelegenheid om andere Sterrenburgers te ontmoeten, samen te vieren. Ook om samen naar de toekomst van de wijk te kijken en af te spreken hoe de ontwikkeling van de wijk verder gaat, met als thema Stralend Sterrenburg.

De eerste 'officiële' datum is donderdag 18 augustus 2016. Dan is het precies vijftig jaar geleden dat de eerste bewoners van de Eddingtonweg in Sterrenburg 1 hun huissleutel kregen. Een gedeputeerde van de provincie kwam daarvoor ook naar Dordrecht toe.

Sterrenburg 1, 2 en 3 groeiden daarna uit tot de grootste wijk van Dordrecht.

Na de grote vakantie is er dan alle ruimte om samen dat jubileum te vieren. Iedereen die daarover mee wil denken en mee wil doen, is van harte welkom op de bijeenkomst in de Open Hof.

Informatie is te vinden op de wijkwebsite www.wijkendordrecht.nl/sterrenburg en op www.sterrenburg.buurbook.nl kan iedereen reageren. Of mail naar stralendsterrenburg@outlook.com voor info, om eigen activiteiten door te geven en aan te melden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.