Wijk Sterrenburg zet de eigen geboortedag op 18 augustus luister bij

15 juli 2016
Wijk Sterrenburg zet de eigen geboortedag op 18 augustus luister bij

DORDRECHT - Het vijftigjarig bestaan van de wijk Sterrenburg in Dordrecht wordt luister bijgezet op de historische geboortedag van de grootste wijk van Dordrecht. De verjaardag wordt gevierd op donderdag 18 augustus 2016. In winkelcentrum Sterrenburg zal vanaf tien uur de aftrap zijn en gelijk even het hart van het feest. Hans Berrevoets, als voorzitter van het Stralend Sterrenburg 50 jaar-comité en Arie de Geus van winkelcentrum Sterrenburg maken dit bekend: "We maken ons met een mooi feestprogramma sterk voor een wijk waarin iedereen zich thuis voelt."

Op 18 augustus 1966 kregen  de eerste bewoners van Sterrenburg de sleutel van hun woning aangeboden. Dat was aan de Eddingtonweg. De grootste wijk op het eiland van Dordrecht groeide snel. Zo werd in oktober 1973 het grote winkelcentrum geopend.  Een halve eeuw later wordt nu het officiële geboortemoment van de wijk - die nu nog rond de 22.000 inwoners telt – herdacht en gevierd. De wijk Sterrenburg- die begon tussen Oudendijk en Zuidendijk – kwam uiteindelijk uit bij de Wieldrechtse Zeedijk. De uitdaging is nu om te blijven werken aan een vitale wijk voor alle generaties voor de komende vijftig jaar.                                          

Het jubileumvieren bracht mensen met elkaar in contact

Woordvoerder Hans Berrevoets: "We willen verbindingen tussen mensen bevorderen. Met veel betrokkenen bij de wijk, zoals bewoners, winkeliers, kerken, scholen, beroepskrachten en ook mensen van het Stadskantoor, hebben we gekeken hoe het beste de echte verjaardag het middelpunt kan zijn voor een feestprogramma. Toen bleek het winkelcentrum Sterrenburg bereid te zijn mee te werken aan zo'n programma. De winkeliers lanceren ook eigen activiteiten op 18 augustus en gaan daarmee door tot eind september.

Uiteraard wordt aan meer gedacht dat alleen het markeren van de historische datum. Op verschillende momenten zal na 18 augustus vijftig jaar Sterrenburg worden gevierd.” 

Namens het winkelcentrum Sterrenburg is Arie de Geus op 18 augustus de organisator. "De voorbereiding is in volle gang en het is mooi dat de gehele winkeliersvereniging en de eigenaar van het centrum ook vijftig jaar Stralend Sterrenburg mee gaan vieren. Zij willen graag een vitaal winkelcentrum zijn in een vitale wijk. Zo maken we graag duidelijk dat we ons niet zomaar het centrale dorpsplein van de wijk willen noemen”.

Informatie over de wijk en over het feestprogramma zijn ook te vinden op sterrenburg.buurbook.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.