Sterrenburg begint morgen aan festiviteiten rond vijftigste verjaardag van de grootste wijk van Dordrecht

17 augustus 2016
Sterrenburg begint morgen aan festiviteiten rond vijftigste verjaardag van de grootste wijk van Dordrecht

DORDRECHT – De wijk Sterrenburg viert morgen (donderdag 18 augustus) de vijftigste verjaardag. Ad van den Herik besteedde er in zijn programma op RTV Dordrecht vijf jaar geleden als eerste aandacht aan.

Nu is het winkelcentrum Sterrenburg een halve eeuw na het historische moment vanaf tien uur het middelpunt. Daarna volgen allerlei festiviteiten tot in elk geval eind oktober, waarvoor niet alleen Sterrenburgers worden uitgenodigd, maar ook mensen uit andere delen van Dordrecht.

De organisatie hoopt dat in elk geval alle 22.000 Sterrenburgers weten, dat de wijk jarig is. Dat kan positieve gevoelens losmaken, zodat meer mensen niet alleen een huis hebben in de wijk, maar zich er ook thuis voelen.

Het sleutelwoord is vaak verbindingen zoeken of de toekomst van het verleden door terug te grijpen op de geschiedenis van de Sterrenburg-samenleving met het oog op de toekomst. De wijk vergrijst omdat ouderen volgens onderzoek zich thuis voelen in de wijk. Ook zal er extra aandacht komen voor groen in de wijk, zodat het slogan Stralend Sterrenburg nog meer waar wordt gemaakt.

Op internet wordt ook een beeld gegeven van de historie. Ad van den Herik zette met zijn programma  In gesprek Met (IGM) op RTV Dordrecht vijf jaar geleden voor de eerste keer de vijftigste verjaardag op de agenda. Hij wandelde met aanjager Hans Berrevoets over de Eddingtonweg vanaf de Oudendijk waar de wijk in augustus 1966 begon.

opening activiteiten 50 jaar Stralend Sterrenburg. Locatie: ...
Sterrenburg 50 jaar in 2016 - YouTube

Video voor sterrenburg 50 jaar

â–¶ 13:4227 sep. 2011 - Geüpload door rtvdordrecht
Dit jaar is het 45 jaar geleden dat de eerste bewoners hun intrek namen in de nieuwbouwwijk ...

Sterrenburg kwam nog meer in beeld, zo blijkt op You tube:

â–¶ 2:035 dagen geleden - Geüpload door rtvdordrecht

De wijk Sterrenburg bestaat 50 jaar. Met de oplevering van huizen op de Eddingtonweg in 1966 was ...
50 jaar Sterrenburg. Het verleden en heden in beeld - YouTube

â–¶ 5:0031 jul. 2016 - Geüpload door PD4SAM

50 jaar Sterrenburg. Het verleden en heden in beeld ... Is er nog een nepagent aktief in het Dordtse ...
Proef de sfeer van 50 jaar stralend Sterrenburg - YouTube

â–¶ 5:2729 jul. 2016 - Geüpload door MEE Drechtsteden.

Een fotopresentatie door de Rollende Fotograaf John van der Laan. Muziek door Cyliman Arts.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.