Hoeveel stemmen haalden de zes Dordtse Kandidaten tijdens de Tweede Kamerverkiezingen?

23 maart 2017
Hoeveel stemmen haalden de zes Dordtse Kandidaten tijdens de Tweede Kamerverkiezingen?

DORDRECHT - De Officiële uitslag van de Tweede Kamerverkiezing van 15 maart 2017 werd op dinsdag 21 maart door de Kiesraad gepubliceerd.

Op woensdag 15 maart hebben van de 12.893.466 kiesgerechtigden 10.563.456 personen hun stem uitgebracht voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. Het opkomstpercentage van deze verkiezing (81,9%) was daarmee het hoogst sinds de Tweede Kamerverkiezing van 1986 (85,82%). Dertien partijen hebben genoeg stemmen behaald om een zetel te bemachtigen in de Tweede Kamer. Dit is het hoogste aantal partijen sinds 1972 (14).

Hieronder het overzicht van de behaalde stemmen van de uit de Drechtsteden afkomstige kandidaten op de Kieslijst, met daartussen de zes kandidaten uit Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.