Nederlandse IJshockeyers oefenen in Dordrecht tegen Japan

05 april 2017 door Hennie van der Zouw
Nederlandse IJshockeyers oefenen in Dordrecht tegen Japan

DORDRECHT - Het nationale ijshockeyteam speelt in de voorbereiding op het wereldkampioenschap in Belfast een oefenwedstrijd tegen Japan. Op woensdag 19 april spelen de teams tegen elkaar in de Sportboulevard Dordrecht. Buiten de topsportbeleving is er voor kinderen ook mogelijkheid om zelf te leren schaatsen.

Een van de stoerste sporten is binnenkort op topniveau van dichtbij te bewonderen. Op woensdag 19 april zullen de heren van Oranje testen hoe goed ze zijn voor het aanstaande WK IJshockey in Belfast.  Sportboulevard Dordrecht is het perfecte decor voor de oefeninterland tegen Japan.  Om 20.15 uur zal de wedstrijd aanvangen en de voorverkoop van deze wedstrijd is inmiddels gestart via de website van IJshockey Nederland en Dordt Sport.

De wedstrijd vormt een belangrijke voorbereiding op het Wereldkampioenschap Division IB, dat vanaf 23 april '17 wordt gespeeld in Belfast. Oranje opent het toernooi tegen Japan. Andere tegenstanders van het Nederlands team in Noord-Ierland zijn Estland, Groot-Brittannië, Kroatië en Litouwen. Oranje wordt in de voorbereiding op het wereldkampioenschap en tijdens de titelstrijd ondersteund door Team KPN.

Buiten de belevenis om de topsporters van dichtbij te zien schitteren, is het voor kinderen mogelijk om zelf te ervaren hoe het is om op het ijs te staan. De drie schaatsverenigingen in Dordrecht slaan de handen in een voor een attractief ijsaanbod. Voorafgaand kunnen kinderen tijdens het recreatief schaatsen tussen 13.00 - 16.00 uur gratis ijshockey-, kunstrijd- of shorttrack clinics volgen. Optisport Dordrecht biedt de entree en schaatshuur aan voor € 3,50 per kind. Inschrijving is hiervoor niet nodig.

Fotograaf: Marco Spelten

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.