The Bookies heeft weer plaats voor nieuwe leden

06 april 2017 door Josette Huisman
The Bookies heeft weer plaats voor nieuwe leden

DORDRECHT - Elke derde zaterdag van de maand is de Blauwe Kamer van 12.00 – 14.00 uur in de ban van boeken. Jongeren tussen de 16 en 25 jaar komen dan bij elkaar om te praten over een boek dat ze hebben gelezen. Er komen verschillende genres en onderwerpen aan bod: transgender zijn, een kind verliezen, slavernij, etc. Elk volgende boek wordt gezamenlijk gekozen. Op deze manier lees je altijd weer iets verrassends.

Er kunnen weer nieuwe leden bij The Bookies
Er is goed nieuws, want Jongerenboekenclub The Bookies heeft weer plaats voor nieuwe leden. Dus ken jij dat gevoel dat een boek je grijpt en je móet weten hoe het afloopt? En vind je het leuk om met andere jongeren over boeken te praten? Dan is The Bookies iets voor jou! Aanmelden kan via thebookiesdordt@gmail.com. Deelname is gratis en natuurlijk geheel vrijblijvend. De volgende editie vindt plaats op zaterdag 15 april. De Blauwe Kamer vind je in de stadsbibliotheek aan de Groenmarkt 153.

Het ontstaan van The Bookies
Het idee voor een boekenclub komt van twee Dordtse studenten Sara Domburg en Svenja Kartoredjo die bij de Bibliotheek AanZet aanklopten. Zij wilden graag met de hulp van de Bibliotheek een jongerenleesclub starten, omdat “wij samen ontzettend veel van lezen houden.”. De Bibliotheek AanZet kon niet anders dan dit initiatief van harte ondersteunen en heeft daarom speciaal voor jongeren een leeskringabonnement beschikbaar gesteld.

Om deel te nemen aan The Bookies is een lidmaatschap van de Bibliotheek AanZet gewenst, maar niet verplicht. Sowieso kan je eerst een aantal keren op proef komen en ben je tot je 18e jaar gratis lid van de Bibliotheek.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.