Zaterdag 8 april was Elisa Kuster te gast bij Studio de Witt

08 april 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Vrijwilligerswerk doe je nooit voor niets." Nadat ik een tijdlang als vrijwilliger bij FC Dordrecht heb gewerkt, is mijn inzet sinds 2012 beloond met een 'echte' baan. Ondanks mijn gebrek aan voetbaltalent toch een contract getekend bij een betaald voetbalclub, wie had dat gedacht? Zei Elisa nadat zij in dienst trad als communicatie medewerker bij de Dordtse betaalde voetbalclub uit de Jupiler competie.

Bij FC Dordrecht stuurde  zij zinnige (en soms) onzinnige berichten via social media de wereld in, beheer en schreef er voor de website, schreef zij voor het FC Dordrecht Magazine en het programmaboekje.

Jaren was Elisa Kuster het gezicht van FC Dordrecht, verzorgde er de communicatie en fungeerde ook als een sort manusje van alles. Onlangs kwam er tot haar grote spijt een einde aan dit dienstverband.
Haar vader Gerard voetbalde bij de voorloper van FC Dordrecht, DFC. Ze vertelt over haar jeugdhelden, Kees Koudstaal en Jaap van der Wiel, de stratenmaker. 'In die tijd hadden ze allemaal een snor. Als Kees Koudstaal het veld opkwam, zwaaide hij naar mij. Ik was dan zo gelukkig.'

Ze is klein, tenger en voetbalsupporter. Ze heeft voortreffelijke kwalificaties. Uitgezonderd tijdens haar studie film- en theaterwetenschappen in Nijmegen woont Kuster (40) al haar hele leven in Dordrecht. Ze is een liefhebbende, maar kritische inwoonster en ze kent de geschiedenis van talloze panden en de beste anekdotes.

Een paar jaar lang had ze twee seizoenkaarten, een van Feyenoord en een van FC Dordrecht. 'Op een dag dacht ik: nu ga ik misschien toch iets te veel van het leven missen.' Ze koos voor FC Dordrecht, vanzelfsprekend.

Zaterdag 8 april hebben wij met haar gepraat. Elisa Kuster, die van 2012 tot voor een week geleden in dienst was van haar grote voetballiefde FC Dordrecht maar ook over wie Elisa Kuster nu is hoe zij na haar studie Film en Opvoeringskunsten aan de Radboud Universiteit haar road to FC Dordrecht eruit zag. Luisteren naar de door haar aangeleverde muziek en natuurlijk hoe zij de toekomst in kijkt na de breuk met haar grote voetballiefde. (Foto hierboven © Wim van de Pol)

In het tweede uur besteedden wij aandacht aan de acrtualiteiten van de week in Dordrecht en de Drechtsteden.

De Dichter van dienst was Josse Kok (1983) is een dichter uit Dordrecht. Vanaf 2001 schrijft hij gedichten, die in 2009 voor het eerst een publiek kregen. Na dit debuut besloot hij om deel te nemen aan Poetry Slams. Dit resulteerde in enkele winsten, die hem de derde plek bezorgden op het NK Poetry Slam 2011. De beeldende poezie van Josse Kok snuift, gromt, dartelt, zindert en is even gefrustreerd als berustend. Werk van hem verscheen o.a. op sites van De Optimist en De Contrabas. Zijn debuutbundel verscheen in 2013. Kok is ook  columnist bij het AD/De Dordtenaar.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Bron bovenste foto: Studio de Witt (Met toestemming beschikbaar)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.