Dordtse kunstrijdsters pakken titel Gewestelijk Kampioen 2017

11 april 2017 door Hennie van der Zouw
Dordtse kunstrijdsters pakken titel Gewestelijk Kampioen 2017

DORDRECHT - Zondag 9 april  werd op de Dordtse Sportboulevard het Gewestelijk Kampioenschap kunstrijden 2017 verreden.

Vier gewestelijke kunstrijverenigingen waren vertegenwoordigd in Dordrecht. Met 19rijdsters en een rijderswas Kunstrijvereniging De Drechtsteden in veel categorieën vertegenwoordigd op dit Kampioenschap.

In Dordrecht  konden Gabi Loonstra, Dani Loonstra, Julia van Dijk, Julia van Rennes, Sanne Haanstra, Marije Stam, Didier Dijkstra en Juniore  Sophie Bijkerk in de verschillende categorieën de titel Gewestelijk Kampioen op hun naam schrijven en werden daarnaast vele podiumplaatsen bemachtigd.

Titel voor Gabi Loonstra
In de categorie Mini’s behaalde wist de 8 jarige DDD rijdster Gabi Loonstra  zich in een veld van 7 rijdsters naar een eerste plaats te schaatsen.

Titel voor Julia van Rennes
In de categorie Basic Novice A schaatste Julia van Rennes (11) naar de eerste plaats.

Didier Dijkstra Gewestelijk Kampioen
Didier Dijkstra (12), als enige man van Kunstrijvereniging De Drechtsteden,
kon zondag de titel Gewestelijk Kampioen 2017  op zijn naam schrijven. Met mooie dubbele sprongen en snelle pirouettes behaalde hij 33,70 punten. De 12 jarige kunstrijder uit Utrecht  komt uit voor Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht waardoor  hij kon meedingen naar de titel in het Gewest Zuid Holland.
In  februari dit jaar  werd  Didier Nederlands Kampioen in de categorie Basic Novice Heren.

Titel voor Julia van Dijk
In de categorie Pre Basic Novice A dames was de titel voor de Tilburgse Julia van Dijk (11), de regerend Nederlands Kampioene in deze categorie,  gevolgd door Britt Harmsen (11) uit Oud Beijerland op de 2e plaats, 3e Lililia Lupanova (9) uit Den Haag, 4e Josefine Boer (10) uit Puttershoek, 5e Emilie Schop (11) en 6e Esra Drijver (12) beiden uit Dordrecht.

Titel voor Marije Stam
In de categorie Pre Basic Novice dames B wist Marije Stam(15)  uit Oud-Alblas de titel gewestelijk kampioene op haar naam te schrijven. Gevolgd door clubgenote Denise Zegelaar (17) uit Papendrecht op de 2e plaats. 

Titel  voor Sanne Haanstra
In de categorie  Basic Novice B wist de Dordtse Sanne Haanstra (15) de titel op haar naam te schrijven gevolg door Melody Kestens (13) uit Rotterdam op de 2e plaats.

Een 3e plaats was er voor Sacha van der Beek (17) uit Maasdam in de categorie Maxi’s.

Dani Loonstra Gewestelijk Kampioene 
In de categorie Advance Novice dames A wist de Barendrechtse Dani Loonstra (12) de titel Gewestelijk Kampioene op haar naam te schrijven. Isa van Swieten (13) uit Papendrecht eindigde op de 2e plaats gevolgd door de Dordtse dames  Rosalie van Wageningen (14) en Demi Sijswerda (14).

Sophie Bijkerk Gewestelijk Kampioene bij de Junioren dames
De Dordtse Vereniging kon ook in de categorie Junioren dames de titel Gewestelijk Kampioene bijschrijven. In deze categorie wist Barendrechtse Sophie Bijkerk (14) de titel te pakken nadat zij zowel in de korte als de lange kür op de 1e plaats eindigde.

Het gewestelijk Kampioenschap was de laatste wedstrijd van het seizoen 2016-2017  en hoofcoach Astrid Winkelman en haar trainersteam kunnen terugkijken op een bewogen en succesvol seizoen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.