Tjardy en Djémo willen de E-Waste Race winnen

23 maart 2017
Tjardy en Djémo willen de E-Waste Race winnen

DORDRECHT - Recycling is een actueel onderwerp tegenwoordig. Vooral electronica bevat veel grondstoffen, zoals goud, palladium, zilver, tantalum, koper, enzovoort, die kunnen worden hergebruikt. E-Waste is een organisatie die zich hier voor inzet. Sinds 2014 organiseren zij jaarlijks de E-Waste Race in samenwerking met verschillende basisscholen.

Tijdens de E-waste race nemen scholieren uit groep 6, 7 en 8 het tegen elkaar op om e-waste, (kleine) elektronische apparaten, uit de wijk in te zamelen. De school die het meeste inzamelt wint een fantastische schoolreis voor de hele klas.

Dit jaar doet ook basisschool De Meridiaan in Sterrenburg mee.
Tjardy en Djémo, zus en broer, zitten daar in groep 6 en zijn vastbesloten om hun school tot winnaar te maken. Door de presentaties die het team van E-Wave op hun school heeft gegeven, zijn ze meer dan ooit bewust geworden hoe belangrijk het is om grondstoffen te hergebruiken. Dat ze de daad bij het woord voegen is duidelijk. Broer en zus komen de spullen zelfs graag bij u ophalen. Met een kruiwagen, een karretje of met de auto. Moeder Lisette is trots op haar kinderen en helpt graag een handje mee. "Ze zijn zo gemotiveerd en ze willen ook zo graag de schoolreis naar NEMO Science Center in Amsterdam winnen", zegt ze enthousiast.
Ook Tjardy en Djémo steken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. "Als wij winnen, mag iedereen uit groep 6 en 7 mee naar Amsterdam. Wij gaan ons best doen!"

De race is begonnen op 20 maart en eindigt op maandag 12 april om 10:00 uur.
Heeft u kabels, kapotte apparaten, telefoons of wat voor electronica dan ook, lever deze in bij Tjardy en Djémo. Hun adres is Heelalstraat 62. Of bel met 078-6311449 en ze komen het voor u ophalen.
Uiteraard kunt u ook altijd terecht bij basisschool De Meridiaan in Sterrenburg om uw spullen af te geven.

Voor meer info kijk op www.ewasterace.nl

Foto's en tekst: Paul Schrandt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.