Groep 6 en 7 van school De Meridiaan winnen E-Waste Race 2017

18 april 2017 door Paul Schrandt
Groep 6 en 7 van school De Meridiaan winnen E-Waste Race 2017

DORDRECHT - Electronisch afval inzamelen om het op een verantwoorde manier te laten recyclen, dat is waar de E-Waste Race omdraait. Tientallen scholen gaan met elkaar de strijd aan om in vier weken tijd, zoveel mogelijk afval in te zamelen. Hierbij moet worden gedacht aan mobieltjes, kabels, een televisie of een kapotte stofzuiger.
Op 23 maart 2017 berichtten we hier al over op deze site met een artikel over Tjardy en Djémo, zus en broer en tevens leerlingen van De Meridiaan. Heel fanatiek gingen zij aan de slag en boden zelfs aan om de spullen aan huis te komen ophalen met een kruiwagen.

Mede door hun inzet en die van de andere leerlingen uit groep 6 en 7 heeft De Meridiaan overtuigend gewonnen. "Spannend was het wel", aldus Herman Oldenhuis, directeur van De Meridiaan. "Het was tot het eind een nek-aan-nek race met school De Impuls in Zwijndrecht. "Maar wij hebben uiteindelijk toch gewonnen". De tweede prijs is gaat dus naar De Impuls in Zwijndrecht en is een rondleiding bij afvalverwerker HVC. Het toeval wil dat deze school daar pas al is geweest voor een rondleiding. "Dat vonden we best wel sneu, omdat ze zo hun best hebben gedaan en daarom hebben wij een grote taart gestuurd naar De Impuls", aldus Oldenhuis.

Niet alleen hebben de leerlingen de race gewonnen, tevens hebben zij het landelijke record gebroken wat betreft het aantal opgehaalde items, namelijk 9236. Dat is bijna twee keer zoveel als het vorige record.

De prijs die de kinderen hiermee in de wacht hebben gesleept, bestaat uit een schoolreis naar het Nemo Science Museum in Amsterdam.

Artikel en foto's: Paul Schrandt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.