Raad van Kerken: "Juist in Dordrecht kiezen voor vrijheid van geloof en tegen bezetting moskee"

20 december 2015
Raad van Kerken: "Juist in Dordrecht kiezen voor vrijheid van geloof en tegen bezetting moskee"

DORDRECHT – Het Platform Raad van Kerken Dordrecht vindt vrijheid van godsdienst een hoog goed en keurt daarom de korte bezetting van Al-Fath moskee in de wijk Wielwijk in Dordrecht ten zeerste af. 

Dit staat in een persverklaring, die het Platform wereldkundig heeft gemaakt.
De complete verklaring luidt:

,,Handen af van moskeeën, handen af van synagogen en handen af van kerken, zeiden wij in het Stadhuis van Dordrecht na vreselijke gebeurtenissen in Parijs. We zullen dit blijven herhalen”, aldus voorzitter Hans Berrevoets.

Hij wijst erop dat juist in Dordrecht de Koning bij de opening van het museum Hof van Nederland heeft getekend voor vrijheid van geloof en vrijheid van geweten. 

,,Dat zijn grondwaarden, die met de Nederlandse en Dordtse historie te maken hebben. Hier staan we voor. Dat houdt niet in dat we onze ogen sluiten voor mensen, die hun uitleg van godsdienst misbruiken  voor daden die tegen onze democratische waarden in gaan. Juist daarvoor moeten we ook waakzaam blijven. Daarom is het goed om als Dordtenaren met elkaar in dialoog te gaan, zodat we elkaar kunnen leren kennen en dat verschillen in geloof mensen niet verdelen. Onbekend maakt immers op voorhand vaak onbemind. We juichen het daarom toe dat burgemeester Arno Brok begin 2016 stappen zet om de dialoog in onze kleurrijke wereldstad op gang te brengen. “

Het platform RvK riep vorig weekeinde op zowel in moskeeën als in kerken stil te staan bij vluchtelingen. Deze oproep was met predikanten en een iman voorbereid. Het woord barmhartigheid speelt daarbij een grote rol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.