The Movies met familie-uitjes en leuke familiefilms in de meivakantie

19 april 2017 door Hennie van der Zouw
The Movies met familie-uitjes en leuke familiefilms in de meivakantie

DORDRECHT - De Meivakantie gaat starten. Voor familie-uitjes zijn er leuke familiefilms, die te combineren zijn met een wat langer verblijf in onze speelruimte The Kids Studio of met een familie-etentje via het combi-arrangement Film + Dish.

Er zijn drie nieuwe premièrefilms.
The Other Side of Hope is de nieuwe film van het Finse buitenbeentje Aki Kaurismäki. Eigenzinnig en vol gortdroge humor vertelt hij het verhaal van een onmogelijke vriendschap tussen een pokerende vertegenwoordiger en een Syrische asielzoeker. Lovende kritieken en de Zilveren Beer voor Beste Regie van het Filmfestival Berlijn vielen de film al ten deel.

20th Century Women is een geslaagde Amerikaanse film over opvoeden en opvoeders; een ode aan de verschillende mensen (vooral vrouwen) die ons vormen gedurende onze jeugd. Sterke cast met Anette Benning in de hoofdrol.

12 jaar na de filmhit March of the Penguins heeft de Franse natuurfilmer Luc Jacquet deel 2 afgeleverd. Het leven in de pinguïnkolonies op het onherbergzame Antarctica komt nog intenser en dichterbij in beeld dankzij drones en moderne onderwatercamera's.

Als Specials doen we succesreprises van de Autisme Experience met Life, Animated op Do 20/4 om 19:15 u. en van Down to Earth op Za 22/4 (World Earth Day) om 16:15 u.

In het CineFiliaal op Wo 26/4 draait The Lost City of Z. De biografische avonturenfilm over de Britse avonturier Percy Fawcett, wiens expeditie begin 1900 op zoek naar de resten van een oude beschaving in het Amazone regenwoud uitgroeit tot een levenslange obsessie. Aanvang 20:30 u.

Tot slot aandacht voor Koningsdag in The Movies. Kom die dag gezellig binnen waaien, of je nu naar de film wilt of niet. Er zijn 2 filmronden, rond 16:00 uur en 19:30 uur. Verder is er die middag veel vertier middenin de Vrijmarkt. Op ons terras draait het DJ-collectief B&B in de middag vinyl. We spelen een filmquiz in petje-op-petje-af variant op meerdere tijdstippen. En onze keukenbrigade presenteert live cooking, lekkere dishes vers bereid o.a. vanaf de BBQ.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.