Frietbakker Verhagen uit Dordrecht verzet zich tegen AD-friettest met twee advertentiepagina's in Dordt Centraal

21 april 2017

DORDRECHT - Het AD De Dordtenaar publiceert pas morgen de uitslag van de zesde friettest, maar vandaag staat al de eerste tegen advertentie op twee pagina's in Dordt Centraal. ,,Eigenaar Verhage  Dordrecht herkent zich niet in de uitdslag van de AD-friettest", zo meldt de onderneming in winkelcentrum de Bieshof. op de gekochte pagina.  De krant ligt nog niet op de mat, maar eigenaar Walter Weeda zegt niet te kunnen leven met net een voldoende.

De onder regie van journalist Paul Hovius uitgevoerde test past in het rijtje van andere testen zoals ook rond de oliebollen en haring. Het AD is jaren geleden vanuit de redactie Goed recht hiermee begonnen en geniet inmiddels een landelijke faam op dit vlak. Paul Hovius is dan ook aan kritiek gewend.

De uitslagen zijn voor andere media vaak gewoon nieuws, zoals ook nu weer als mensen zeggen trots te zijn op hun resultaat. Mensen, die met hun producten hoge AD-cijfers halen, zien de omzet omhoog vliegen. Dat zal zeker gelden voor de zaak in Zwolle, die vandaag al in het zonnetje staat in de krant. Swolsch Friethuys is de naam van de winnaar en de media staan er in de rij voor en de klanten vandaag ook al. Het AD heeft zelfs ditmaal 32 keer een negen of meer uitgedeeld en ziet de kwaliteit van de friet stijgen, zo wordt morgen uitgelegd.

Dordtenaar Weeda van Verhagen komt met een kortingsactie en twee pagina's weerwoord in het huis aan huis blad. HIj zegt zich te baseren op de reacties van zijn gasten, die een enquête hebben ingevuld. Daaruit rolt een 8 als eindcijfer. Ook heeft hij aan zijn producent van zijn frites een bezoek gebracht. Overal in het land wordt altijd op testen gereageerd. Tot 26 april geeft Verhagen in elk geval AD korting. Hij zegt kritiek serieus te nemen en volgens zijn versie stimuleerde het AD  tot een eigen onderzoek. Zijn conclusie is: Heerlijke frites.

(bericht van Zwolle NU)

Het Swolsch Friethuys aan het Grote Kerkplein is de winnaar geworden van de AD Friettest 2017. Geen patat die lekkerder smaakt in Nederland dan die van eigenaren Marco en Ingeborg.

Het Swolsch Friethuys klimt twee plaatsen ten opzichte van 2016, want toen werden de Zwolse patatbakkers al een keer derde. Ditmaal was de friet in Zwolle onevenaarbaar voor de jury. Die repte van ‘subliem’. De eigenaren zijn pas twee jaar bezig met het vervaardigen van verse friet vanaf het Grote Kerkplein. Vorig jaar merkte het paar al dat de derde plaats voor meer aanloop zorgde. ‘We hadden de verhalen gehoord en die afgedaan als overdreven. Maar het is echt waar, de mensen komen uit het hele land. Toeristen die een bezoek aan ons combineren met museum De Fundatie, maar ook bouwvakkers die tijdelijk in Zwolle aan het werk zijn of vertegenwoordigers. Iedereen weet je plotseling te vinden’, zeggen zij in het AD.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.