RTV Dordrecht: Drechtstad FM zendt VIA CULTURA niet meer uit

10 mei 2016
RTV Dordrecht: Drechtstad FM zendt VIA CULTURA niet meer uit

DORDRECHT -  Up date: De leiding van Drechtstad FM heeft het programma VIA CULTURA direct van de zender gehaald. RTV Dordrecht meldt dit op de eigen site. De leiding van de radiotak vindt dat er wel goed overleg is geweest en verwerpt de kritiek. Daarom is aanstaande donderdag het programma al niet meer te horen. In AD De Dordtenaar laat vandaag het bestuur van RTV Dordrecht weten dat VIA CULTURA als programma teveel aandacht  vroeg van de andere vrijwilligers op radio gebied. het zou nooit genoeg zijn geweest. Kees Thies (columnist AD De Dordtenaar) bespreekt ook de toekomst van de omroep, die hij ziet opgaan in een streekmodel volgens de formule van de BBC en het AD onder de paraplu van RTV Rijnmond.

(eerder nieuws)

Bij RTV Dordrecht stopt een radioprogramma - VIA CULTURA - dat net als de zaterdaguitzending van Ben Corino naam had.

Al eerder gingen directeur/hoofdredacteur en de voorzitter weg. Dat wordt door de een een leegloop genoemd, maar columnist Kees Thies schrijft vandaag in AD De Dordtenaar de redenen te begrijpen. Het komt allemaal wel ongelukkig uit.

Het nieuws is:

RTV Dordrecht kreeg vanmorgen de volgende brief binnen:

Geacht bestuur,

Het betreurt ons dat wij het kunst- en cultuur radioprogramma Via Cultura terug moeten trekken bij de lokale omroep. We hoopten met onze ambitie, enthousiasme en professionaliteit de omroep en Dordrecht te kunnen verrijken. Ondanks al onze inspanningen hebben we, vanaf onze start in 2014 tot heden, te beperkt medewerking ervaren van de lokale omroeporganisatie. Dit uitte zich o.a. in het niet nakomen van afspraken, slechte communicatie en zelfs blokkeren van uitzendingen. Besloten is dat ons wekelijkse live programma ‘Via Cultura’ (zie Facebook-link: https://www.facebook.com/groups/278960235612519/?ref=bookmarks) vanaf diverse locaties in de binnenstad vanaf 1 juni 2016 niet meer te horen is via de lokale FM/AM-etherradio Drechtstad FM.

Met grote regelmaat is in de afgelopen twee jaar geprobeerd zaken bespreekbaar te maken met medewerkers, bestuur en directie van RTV. Tot op heden heeft dat geen positief geluid, constructieve beweging gecreëerd. Kortom, wij (10 medewerkers) willen onze energie niet meer verspillen aan een organisatie die niet (zichtbaar) open staat voor creatief ondernemerschap/ burgerinitiatief, frisdenkers en anderskijkers. We kiezen voor een nieuwe eigentijdse route, via het world wide web of live streaming. We blijven ons inzetten voor onze gezamenlijke liefde; kunst, cultuur en fratsen in Dordrecht. Het Via Cultura team gaat met een frisse start door!

Wilt u meer weten over de achtergrond van dit schrijven, dan zijn wij uiteraard bereid die te geven.

Namens het Via Cultura-team (11 medewerkers volgens een bericht).

RTV Dordrecht meldt de brief op de eigen site. Daaraan is toegevoegd:

Niet alle programmamedewerkers hebben de brief ondertekend. De tien die dat wel deden verwijten de omroep slechte communicatie en afspraken niet na te komen. De onvrede zou al bestaan sinds de start van het programma twee jaar geleden.
Via Cultura is een live-radioprogramma vanuit wisselende lokaties in de binnenstad. Het wekelijkse programma is nog tot eind deze maand te beluisteren via Drechtstad FM. De medewerkers willen hun programma daarna streamen via internet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.