Fietspont Hollandse Biesbosch vaart weer

25 april 2017 door Hennie van der Zouw
Fietspont Hollandse Biesbosch vaart weer

DORDRECHT - De pont de Grienduil vaart weer op zaterdag en zondag als fietsveer tussen Biesboschcentrum Dordrecht en de Ottersluis. Daarmee is er een wandel- en fietsverbinding tussen de Hollandse en de Brabantse kant van Nationaal Park De Biesbosch.

De pont, die 12 personen met of zonder fiets kan vervoeren, vaart in het weekend vanaf 9.00 uur vijf keer per dag naar de Ottersluis. Daar kan men overstappen op het veer over de Nieuwe Merwede tussen de Kop van 't Land in Dordrecht en Werkendam. Fietsers en wandelaar kunnen zo een bezoek brengen het Biesbosch MuseumEiland en het nieuwe natuurgebied de Noordwaard.

Vanuit de Brabantse kant van de Biesbosch is het zo mogelijk om per fiets het natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch te bereiken. Vanuit daar kan men eventueel verder fietsen naar de binnenstad van Dordrecht of naar de Waterbus, die onder andere naar Kinderdijk en Rotterdam vaart.

Tickets voor een overtocht met de Grienduil kosten € 2,00 p.p. voor een enkele reis en zijn verkrijgbaar bij de pontschipper.

De Grienduil is een elektrisch aangedreven pont op zonne-energie. Hij werd in 2012 gebouwd met Europese subsidie uit het duurzaam toerisme project STEP, naar aanleiding van een studie ter verbetering van wandel- en fietsverbindingen tussen het recreatiegebied de Hollandse Biesbosch en de rest van de Biesbosch. De naam Grienduil werd in 2013 gekozen via een namenwedstrijd en verwijst naar de bijnaam van de griendwerkers, die vroeger in de Biesbosch leefden en werkten.

Het vaarrooster en de route van de Grienduil is te vinden op https://www.biesboschcentrumdordrecht.nl/biesboschcentrumdordrecht/activiteiten/wandelen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.