Jong talent gezocht voor 'De Scheffer 2015'

29 mei 2015
Jong talent gezocht voor 'De Scheffer 2015'

DORDRECHT -  Voor haar tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge Nederlandse kunstenaars 'De Scheffer' zijn de Vereniging Dordrechts Museum en het Dordrechts Museum op zoek naar jong talent. De prijs bestaat uit een stimuleringsaankoop waarvoor € 5.000.- beschikbaar is. Daarnaast krijgt de winnende kunstenaar een expositie in het Dordrechts Museum. Deze expositie staat begin oktober 2015 gepland, gelijktijdig met drie andere tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst.
 
Deze wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door het Schefferfonds, dat dankzij legaten van romantisch schilder Ary Scheffer (Dordrecht 1795 – Argenteuil 1858) en zijn familie kon worden opgericht. Hiermee wilde Ary Scheffer jonge kunstenaars stimuleren en de vereniging voert deze wens uit.
 
Voor kandidaten gelden de volgende voorwaarden:
- een voltooide beroepsopleiding beeldende kunst
- professionele beroepsuitoefening
- (beginnend) werkzaam binnen de teken-, schilder-, grafische kunsten of fotografie
- niet ouder dan 35 jaar
- indien mogelijk affiniteit met Dordrecht
 
Kunstenaars kunnen zich tot 1 juli bij de voorzitter van Vereniging Dordrechts Museum aanmelden , door een mail aan: DeScheffer@xs4all.nl. Een curriculum vitae en maximaal 7 hoge resolutie afbeeldingen van huidig werk (minstens 1 MB per afbeelding) aub versturen via We Transfer.
 
De jury bestaat uit: Suzanne Swarts, conservator Caldic Collectie, Gerrit Willems, conservator moderne en hedendaagse kunst Dordrechts Museum, Theun Okkerse, vormgever en Ada van de Vijver - Hobijn, beeldend kunstenaar. En Geesken Bloemendal ter Horst, voorzitter Vereniging Dordrechts Museum.
 
Meer weten over Vereniging Dordrechts Museum, het Dordrechts Museum, Ary Scheffer en De Scheffer? Kijk op www.verenigingdordrechtsmuseum.nl of www.dordrechtsmuseum.nl.
 
*Vereniging Dordrechts Museum (VDM) telt bijna 1200 leden. Bij de oprichting in 1842 stond de vereniging aan de wieg van het Dordrechts Museum. Daarmee behoort VDM tot de oudste museale verenigingen van ons land. De prachtige collectie Dordrecht inspireert de vereniging tot het maandelijks organiseren van allerlei activiteiten. Door de aankoop van werken van jonge kunstenaars en met de uitreiking van ‘de Scheffer’ werkt de vereniging mee aan de groei van de collectie. VDM is middels samenwerking met andere organisaties actief betrokken bij kunst, cultuur en historie in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.