Buurtgezinnen.nl winnaar van een 'Appeltje van Oranje' 2017

02 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Buurtgezinnen.nl winnaar van een 'Appeltje van Oranje' 2017

DORDRECHT - Maandag 1 mei is Buurtgezinnen.nl totaal verrast met een bezoek van Ronald van der Giessen, directeur van het Oranjefonds, geflankeerd door een cameraploeg van Hart van Nederland. De heer Van der Giessen overhandigde Margret van Paassen, coördinator voor Buurtgezinnen.nl in IJsselstein, een prachtig oranje boeket terwijl hij haar feliciteerde met het feit dat Buurtgezinnen.nl één van de drie prijswinnaars is van een ‘Appeltje van Oranje’.

De ‘Appeltjes van Oranje’ worden jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samenbrengen. Dit jaar zijn, na enkele selectierondes, twaalf organisaties genomineerd die zich specifiek inzetten voor kwetsbare kinderen. De Appeltjes worden op 18 mei 2017 door Koning Willem-Alexander overhandigd op Paleis Noordeinde.  Hart van Nederland noemt het Appeltje de ‘Oscar voor het welzijnswerk’.

Buurtgezinnen.nl is van mening: opvoeden doe je samen. Buurtgezinnen.nl is er voor alle gezinnen, die om wat voor reden dan ook behoefte hebben aan ondersteuning bij de opvoeding. Die steun wordt gegeven door andere gezinnen met ervaren ouders die een gezin in hun buurt willen helpen. Denk aan overbelaste alleenstaande moeders, vluchtelingengezinnen, mantelzorg-gezinnen of gezinnen waar verstandelijke beperking een rol speelt. De steun van een ander gezin zorgt ervoor, dat ouders weer op adem kunnen komen, kinderen zich positief kunnen blijven ontwikkelen en gezinnen na een tijd op eigen kracht weer verder kunnen.

“Juist de eenvoud van het idee achter Buurtgezinnen is heel krachtig,” zo zegt Oranje Fonds directeur Ronald van der Giessen. “Het verbaast me daarom ook niet, dat Buurtgezinnen zo’n snelle groei doormaakt en nu al in 15 gemeenten actief is, waaronder Dordrecht.”  Buurtgezinnen.nl zelf is ontzettend blij met deze blijk van waardering en erkenning. “Deze prijs is eigenlijk voor de driehonderd gezinnen die elkaar gevonden hebben in de afgelopen twee jaar! Voor de moed van gezinnen die over de drempel stappen en om hulp durven te vragen en voor de bereidheid van gezinnen, hun hart en huis open te stellen voor anderen die het even lastig hebben. Het Appeltje is een kroon op ons werk.” zegt Margret van Paassen, coördinator Buurtgezinnen in IJsselstein, als zij de felicitaties van het Oranje Fonds in ontvangst neemt.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen ‘Appeltje van Oranje’, gemaakt door Prinses Beatrix. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting in 2002 het beschermpaar van het Oranje Fonds. De prestigieuze prijs wordt elk jaar in mei uitgereikt door Koningin Máxima. Maar omdat dit een lustrumjaar is voor het Oranje Fonds, reikt Koning Willem-Alexander dit jaar samen met zijn vrouw de prijs uit.

Het fragment van Hart van Nederland is hier terug te zien: http://bit.ly/2oSjc8h

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.