Documentaire RTV Dordrecht: 'Zij deden het voor ons' - het verhaal van de linie-crossers

02 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Documentaire RTV Dordrecht: 'Zij deden het voor ons' - het verhaal van de linie-crossers

DORDRECHT / SLIEDRECHT - Het is begin mei en dat betekent traditiegetrouw herdenken. RTV Dordrecht doet dat met een documentaire over de linie-crossers. 21 mannen die in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog hun leven waagden in de Biesbosch. Ze brachten berichten, medicijnen en mensen over van bezet naar bevrijd gebied en visa versa.

In samenwerking met het Sliedrechts Museum en Stichting Linie-crossers Sliedrecht tekende RTV Dordrecht het verhaal op van drie van deze dappere mannen. Ze sprak met de nabestaanden over de vraag waarom hun vaders deelnamen aan deze gevaarlijke tochten. Het antwoord is donderdag 4 mei vanaf 18.00 uur ieder uur te zien bij TV Dordrecht in de documentaire ‘Zij deden het voor ons – het verhaal van de linie-crossers. In het Sliedrechts Museum draait de documentaire ook en is de bijbehorende tentoonstelling tot september te bezoeken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.