The Movies pakt deze week uit met 'Muziekmovies'

02 mei 2017 door Hennie van der Zouw
The Movies pakt deze week uit met 'Muziekmovies'

DORDRECHT - Deze week zitten de filmpremières vol muziek. Met nog een paar dagen extra middagvoorstellingen vanwege de Meivakantie.

DJANGO is een biografische film over de legendarische gipsy-jazzgitarist Django Reinhardt. Het belicht vooral zijn oorlogsjaren in Parijs, waar hij grote successen viert en populair is ook bij de Nazi-bezetters. Dat terwijl zijn volk - de Roma - steeds massaler worden vervolgd. Dat brengt hem in gewetensnood. Prachtige concertscènes.

Op VR 5 mei vieren we die filmpremière extra feestelijk met DJ-collectief B&B, die vanaf 18.30 u. passende en lekkere jazztunes spelen. Daarbij kun je ongedwongen tafelen met het arrangement: Salad & Burger Diner.

SONG TO SONG is een Amerikaanse productie van meesterregisseur Terence Malick. Het verhaal speelt zich af in de (rijke) wereld van de muziekindustrie. Een droomcast van Ryan Gosling, Natalie Portman, Michael Fassbender en Rooney Mara spelen personages die op zoek zijn naar muziekcarrièrre en liefde. Dat confronteert hen met de sterke en duistere kanten van zichzelf. Ijzersterke muziekscore accentueert het filmverhaal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.