Stichting voor behoud Trinitatiskapel in Dordrecht opgericht

03 mei 2017
Stichting voor behoud Trinitatiskapel in Dordrecht opgericht

DORDRECHT - Het kerkelijk monument, van de Lutherse kerk met een geschiedenis van meer dan 300 jaar aan de Vriesestraat, 22 wordt nu door een stichting mee beschermd.

In Dordrecht is daarvoor recent de Stichting Behoud Trinitatiskapel opgericht. Voluit: Protestantse stichting tot behoud en beheer van de Trinitatiskapel te Dordrecht. Oprichter is de lutherse gemeente in de stad met Bart Stegeman als voorzitter. Ook de Waalse gemeente, die van de kerk gebruik maakt, is bij de stichting betrokken.

Het doel van de stichting is het kerkgebouw aan de Vriesestraat in goede staat te houden, als bedehuis, maar ook als cultureel erfgoed en monument., aldus het kerkblad Kerk Op Dordt dat het nieuws brengt.

Ook de Grote Kerk en de Augustijnenkerk in de binnenstad worden ondersteund door een stichting en/of vereniging.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.