Aanleg warmtenet voor nieuwbouwappartementen Bankastraat

01 september 2015
Aanleg warmtenet voor nieuwbouwappartementen Bankastraat

DORDRECHT - Het voormalig schoolgebouw aan de Bankastraat maakt plaats voor 36 nieuwbouwappartementen van Woonbron. Het nieuwbouwproject start op 31 augustus a.s. met de aanleg van de warmteleiding die de appartementen gaat voorzien van warmte en warm tapwater. De werkzaamheden duren tot en met 9 oktober 2015. Een deel van de warmteleiding komt in de Bankastraat te liggen. Om die leiding aan te leggen wordt de Bankastraat van 14 september tot en met 2 oktober 2015 afgesloten. Er worden omleidingen ingesteld.

Omleiding  14 september tot en met 2 oktober
Van 14 september tot en met  2 oktober 2015 wordt de Bankastraat voorbij de kruising met de Oranjelaan afgesloten tot aan de kruising met de Celebesstraat. Gemotoriseerd doorgaand verkeer van/naar de Bankastraat wordt omgeleid via de Oranjelaan / Reeweg Oost / Ceramstraat. Ook de fietsers worden omgeleid. De Afbeeldingomleidingen worden met routeborden aangegeven.

Dordrecht duurzamer
Dordrecht wil nog duurzamer. Nu worden in Dordrecht nog te veel fossiele brandstoffen gebruikt, terwijl lokaal duurzamere alternatieven beschikbaar zijn. Gemeente, woningcorporaties Woonbron en Trivire en HVC zetten zich daarom samen in voor een collectief warmtenet dat ongebruikte energie benut. Hierdoor kan een flinke hoeveelheid CO₂ worden gereduceerd.

Binnen enkele jaren wordt het warmtenet uiteindelijk zo’n zeventien kilometer lang en zal het zo’n 10.000 woningen en bedrijven van duurzame warmte voorzien. Iedere aansluiting betekent minder verbruik van fossiele brandstoffen en een vermindering van in totaal 15 kton CO₂-uitstoot. De reductie komt overeen met circa 6 miljoen liter benzine, goed voor gemiddeld 90 miljoen autokilometers of 220.000 m² aan zonnepanelen. Wie kiest voor een aansluiting op het warmtenet kan rekenen op een betrouwbare warmtebron en een marktconform tarief.

Meer informatie
Meer informatie over het warmtenet Dordrecht vindt u op www.warmtenetdordrecht.nl. Vragen over de werkzaamheden kunt u per e-mail sturen naar warmtenetdordrecht@hvcgroep.nl.  Via dit e-mailadres kunt u zich tevens aanmelden voor een digitale nieuwsbrief over de werkzaamheden aan het warmtenet Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.