Vrouwen Lopen Voor Vrouwen: een uniek wandelevenement in Dordrecht

11 april 2014
Vrouwen Lopen Voor Vrouwen: een uniek wandelevenement in Dordrecht

DORDRECHT - Op zaterdag 14 juni vindt de sponsorloop ‘Vrouwen lopen voor Vrouwen’ plaats in Dordrecht. Honderden vrouwen trekken de wandelschoenen aan om te lopen voor opvang van moeders en kinderen in nood. Vrouwen kunnen kiezen uit een variërende wandeltocht van 10, 20 of 30 kilometer door de prachtige natuur van de Hollandse Biesbosch en de polders van het eiland van Dordrecht.
 
Vrouwen lopen voor Vrouwen is een sponsorwandeltocht waarvan de opbrengst gaat naar de opvang van kwetsbare vrouwen én hun kinderen bij Stichting De Hoop en Stichting Lighthouse. Vrouwen uit Dordrecht en omgeving zijn van harte welkom om zaterdag 14 juni met ons mee te wandelen. Aanmelden kan via de website www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.
 
10, 20 of 30 kilometer
De wandelaarsters kunnen in Dordrecht kiezen uit drie prachtige routes die voeren langs de prachtige natuur van de Biesbosch. De tocht van 10 kilometer voert door een klein wandelgebied aan de noordwestrand van nationaal park de Biesbosch. Deze tocht loopt langs het bezoekerscentrum van de Biesbosch en door de Merwelanden. De tocht van 20 kilometer loopt via een van de mooiste natuurpaden van de Biesbosch, aan de noordoever van de Nieuwe Merwede. Het loop langs rietruigten, grienden en wilgenvloedbossen en biedt regelmatig uitkijk op de rivier. De tocht van 30 kilometer voert langs het meeste waterrijke gebied van Zuid-Holland. Over de bruggen die de Drechtsteden met elkaar verbinden en over dijken, langs de drukst bevaarde rivieren van Europa.
 
Waardevol
Voordat de wandeltocht begint, luisteren de deelneemsters naar een inspirerend verhaal van Paulien Vervoorn, schrijfster van het boek ‘Hartelijk getalenteerd’. Aan het eind van de dag wordt haar boek ‘wandelen & genieten met God’ gepresenteerd. Paulien zet de wandelaars aan het denken aan de hand van creatieve vragen en opdrachten. Reflectie en inspiratie worden gegarandeerd. Via de tocht mogen de deelneemsters ervaren hoe waardevol en belangrijk vrouwen in Gods ogen zijn. Veel vrouwen die bij De Hoop hulp krijgen, hebben een extreem laag zelfbeeld. Maar ook vrouwen die een “gewoon leven” leiden, kampen soms met soortgelijke problemen. Vrouwen kunnen elkaar tijdens de tocht bemoedigen en opbouwen.
 
De goede doelen
Stichting De Hoop vangt vrouwen op die, bijvoorbeeld door verslaving, in hun thuissituatie zijn vastgelopen. Bij De Hoop kunnen zij onder deskundige begeleiding bouwen aan hun herstel. Vrouwen kunnen hun kinderen mee laten opvangen, zodat moeder en kind niet van elkaar gescheiden worden. Voor de opvang van deze kinderen en voor een aantal vrouwen wordt geen subsidie verkregen. Bij Stichting De Hoop gaat de opbrengst naar verschillende locaties, waaronder Terwille (Noord-Nederland) en Sta Op Zorg (Zeeland). Stichting Lighthouse biedt directe opvang en persoonlijke begeleiding van meisjes en vrouwen die in uiterst moeilijke situaties zitten. Meisjes uit de prostitutie, daklozen, drugsverslaafden en vreemdelingen krijgen bij Lighthouse de tijd die ze nodig hebben op weg naar een nieuwe toekomst. Het is een plaats waar vrouwen mogen herstellen en rusten van het leven waar ze uit zijn gekomen.
 
Samen opstaan voor de ander
Naast de wandeltocht in Dordrecht vinden er dit jaar nog twee wandeltochten plaats in Nederland onder de naam Vrouwen lopen voor Vrouwen. Op 24 mei doen de vrouwen uit de omgeving van Walcheren (Zeeland) als eerste hun wandelschoenen aan. In Zeegse (Noord-Nederland) wordt de wandeltocht, net als in Dordrecht, gehouden op 14 juni. Zo staan vrouwen samen op en komen in beweging voor vrouwen en kinderen in nood.
Meer informatie en aanmelden op www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.