Vrouwen wandelen voor kwetsbare Vrouwen

04 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Vrouwen wandelen voor kwetsbare Vrouwen

DORDRECHT - Over twee weken is het zover: de jaarlijkse wandeltocht van Vrouwen lopen voor Vrouwen in Dordrecht. Op 20 mei komen vrouwen in beweging om geld in te zamelen voor hulp aan kwetsbare vrouwen. De opbrengst gaat naar Stichting De Hoop, Terwille en Bright Fame.

De tocht in Dordrecht voert door de prachtige natuur van Nationaal Park de Biesbosch. De Biesbosch is geen bos - ook al doet de naam dit wel vermoeden - maar een prachtig polderlandschap waar altijd wel iets valt te spotten. Deelneemsters kunnen kiezen uit een route van 12,8 of 19,4 kilometer. Een oud-cliënte van Stichting De Hoop deelt tijdens de dag haar levensverhaal en de wandeltocht sluit af met een gezellige high tea op Dorp De Hoop (Provincialeweg 70).

Kom in beweging
Deelneemster Corinda kijkt uit naar haar deelname. “Ik wil ongeveer 20 km gaan lopen voor de vrijheid van andere vrouwen. Ik geloof dat elke vrouw waardevol is en dat elke vrouw recht heeft op vrijheid. Niet elke vrouw heeft die vrijheid, sommigen zijn gebonden aan verslaving en anderen zijn verstrikt in het netwerk van de prostitutie. De vrijheid waar ik en jij van genieten, wil ik aan alle vrouwen schenken!” Het streefbedrag van de tocht in Dordrecht is 20.000 euro.

Voor kwetsbare vrouwen
De opbrengst van de wandeltochten gaat naar De Hoop, Terwille en Bright Fame. De Hoop vangt verslaafde moeders op, mét hun kind. De organisaties Terwille en Bright Fame helpen volwassen vrouwen en slachtoffers van loverboys om uit de prostitutie te stappen. Aanmelden voor de tocht kan individueel of in teamverband via www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl. Of sponsor de deelneemsters, als individu of bedrijf.

Bron foto: Vrouwen lopen voor vrouwen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.