RTV Dordrecht: Kritiek op expositie in museum 40-45 in Dordrecht

08 mei 2017
RTV Dordrecht: Kritiek op expositie in museum 40-45 in Dordrecht

DORDRECHT -  De namenlijst die Museum 1940 - 1945 op 4 mei onthulde ter nagedachtenis aan alle in Dordrecht gesneuvelden mensen, is niet overal goed ontvangen. Edjo Frank, een Dordtenaar met Joodse roots, vindt het verbijsterend dat er tussen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog ook daders zijn opgenomen.

Dit meldt RTV Dordrecht op de eigen website en in een reportage op TV. Het museum heeft voor het eerst de namen van gesneuvelde Duitse militairen in het museum openbaar gemaakt.  

"Edjo Frank op de website van RTV Dordrecht: ,,Het schoot bij mij echt in het verkeerde keelgat, en niet alleen bij mij. Dat merkte ik de afgelopen dagen door alle telefoontjes en e-mails die ik heb ontvangen. Ook de kleine Joodse gemeenschap hier in Dordrecht is helemaal verbijsterd over wat er hier is gebeurd. Wat nog het meest verbazingwekkend is, is niet wat het museum heeft gedaan. Maar dat het opgeluisterd wordt door de aanwezigheid van de burgemeester."

Het museum laat weten dat ze laten zien wat er in deze vijf jaar is gebeurd. "We streven ernaar om wat we in het museum laten zien, van beide kanten te belichten.", aldus een reactie van het museum bij RTV Dordrecht op de eigen website.

Edjo Frank geeft op zijn eigen face book pagina het volgende door:

Tja, en het museum snapt nog steeds niet wat men aanricht richting Dordtse joodse gemeenschap en verschillende nabestaanden van gesneuvelde en omgebrachte verzetsmensen en vermoorde joodse stadgenoten.
Namenlijst Museum 1940-1945 is "misplaats handelen"

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.