Opnieuw & Co bestaat 10 jaar en gaat dat groots vieren

08 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Opnieuw & Co bestaat 10 jaar en gaat dat groots vieren

DRECHTSTEDEN - Kringloopbedrijf Opnieuw & Co met vestigingen in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Ridderkerk en Barendrecht bestaat in mei 10 jaar en dat gaat men groots vieren met acties, muziek, kortingen, workshops en nog veel meer leuks voor klanten.

Eigenlijk is het kringloopbedrijf al veel ouder maar in mei 2007 hebben Het DaVinci College en Antes (Bouman GGZ) het kringloopbedrijf overgenomen van afvalbedrijf Netwerk (nu HVC). Vanaf dat moment kreeg het kringloopbedrijf de naam “Opnieuw & Co”. Inmiddels heeft Opnieuw & Co vijf vestigingen en een grote bekendheid in de regio. Opnieuw & Co is een modern kringloopbedrijf zonder winstdoelstelling. Directeur Marcel van Goch vertelt dat er 3 sociale doelstellingen zijn en wat er op dat gebied de afgelopen 10 jaar is gerealiseerd.

Werkgelegenheid
Er werken ruim 450 mensen bij Opnieuw & Co. Hiervan hebben 165 mensen een arbeidsovereenkomst, zijn 50 mensen gedetacheerd vanuit Drechtwerk, werken we met vrijwilligers, leerlingen, taakgestraften, trajecten via de sociale dienst, cliënten van Antes (Bouman GGZ) enzovoort. We zijn er trots op dat we zoveel mensen werk kunnen bieden.

In de afgelopen 10 jaar hebben er ruim 1.500 unieke medewerkers en leerlingen bij Opnieuw & Co gewerkt. Hiermee is Opnieuw & Co een belangrijke partner geworden voor sociale diensten, uwv, en natuurlijk haar aandeelhouders DaVinci College en Antes.

Hergebruik
Een andere doelstelling van Opnieuw & Co is het stimuleren en realiseren van hergebruik om daarmee het milieu te ontlasten. In de afgelopen 10 jaar hebben we ongeveer 40 miljoen kilo huisraad en textiel ingezameld en hiervan is 90% hergebruikt. We hebben 15 miljoen gebruikte artikelen verkocht aan 3 miljoen klanten. We werken hierbij op een goede manier samen met HVC en BAR-afvalbeheer.

Bijdrage aan armoedebestrijding
Gebruikte spullen zijn een goed alternatief voor nieuw. De prijzen van de gebruikte artikelen bij Opnieuw & Co zijn vrij laag. Daarnaast krijgen klanten van de voedselbank en stichting leergeld nog eens 20% korting. In schrijnende gevallen verstrekt Opnieuw & Co gratis spullen als iemand een verwijzing heeft van een hulporganisatie.

Toekomst
De afgelopen tijd is er veel concurrentie bij gekomen, niet alleen van andere kringloopwinkels maar ook van winkels met lage prijzen zoals Action en Primark. Hier moeten we ons van onderscheiden, we blijven aantrekkelijk door het assortiment te snel te vernieuwen, dat vinden klanten fijn. Ook al hebben we geen winstdoelstelling, Opnieuw & Co is een echt bedrijf en dus moeten we ons constant aanpassen. In de toekomst willen we een vestiging openen in Rotterdam omdat onze aandeelhouder Antes (Bouman GGZ) daar groot is. Antes heeft in Rotterdam behoefte aan werkplekken voor haar cliënten, het werken in een vestiging van Opnieuw & Co past daar goed bij.

Feestweek
Opnieuw & Co nodigt iedereen uit op haar verjaardag. Van woensdag 17 tm zondag 21 mei is er van alles te doen in alle vestigingen. Er zijn workshops, acties, kortingen, muziek, gratis koffie en thee en u kunt één van de vele gouden munten vinden ter waarde van €10,-.
Voor het complete programma kijkt u op www.opnieuwenco.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.