David Prins volgt Cilia Hogerzeil op als artistiek leider bij muziektheater Hollands Diep

08 mei 2017 door Hennie van der Zouw
David Prins volgt Cilia Hogerzeil op als artistiek leider bij muziektheater Hollands Diep

DORDRECHT - Muziektheater Hollands Diep krijgt per 1 oktober 2017 een nieuwe artistieke leider, David Prins. Hij gaat Cilia Hogerzeil opvolgen. Zij richtte  Muziektheater Hollands Diep in 2001 op, dat in dat jaar landelijk doorbrak met de grootse operavoorstelling Achnathon, van Philip Glass, in een tijdelijk  gebouwd containertheater aan de Oude Maas. Vanaf toen legde MHD zich vooral toe op  hedendaags en nieuw gecomponeerd repertoire, gespeeld op locaties.  Op 1 september gaat Julia & Romeo in première, muziektheater en poppenspel, waarin ze samenwerkt met Damiët van Dalsum.

Ze koos als eerste in Dordrecht om in de oude Energiecentrale te spelen - en legde hiermee de basis voor een nieuwe bestemming van dit monumentale industriële gebouw. Daar is sinds jaren ook de werkplek van MHD.

Na al die jaren, dat Cilia Hogerzeil (foto rechts) de artistieke leiding had, heeft zij aangegeven, dat het tijd werd voor een opvolger, die met frisse moed en visie nieuwe wegen  kan ontwikkelen. 

David Prins is een ervaren operaregisseur, zowel in- als buiten Nederland. Hij is een veelzijdige originele theatermaker, die  oud én  modern repertoire tot succesvolle voorstellingen weet te maken, zowel in reguliere theaters als op locatie. Hij heeft een maatschappelijke betrokkenheid, die past bij Hollands Diep en weet die betrokkenheid om te zetten in theatrale en muzikale vormgeving. Muziektheater Hollands Diep en David Prins verheugen zich  op de samenwerking. Cilia Hogerzeil blijft nog wel werkzaam als freelance regisseur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.