Reanimatiecursus voor raadsleden

09 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Reanimatiecursus voor raadsleden

DORDRECHT - De Stichting Reanimatie Drechtsteden en CDA-raadslid Inge Mous spannen zich, met de ambulancedienst en de gemeente Dordrecht, samen in om Dordrecht een hartveilige stad te maken. Daarom zijn alle raadsleden uitgenodigd voor een cursus reanimeren op zaterdag 13 mei aanstaande; 30 hebben zich aangemeld.

Reanimatie in combinatie met het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) maakt de overlevingskans zo’n 50% groter. Maar er is meer nodig, want de reanimatie moet binnen zes minuten gestart zijn en meestal lukt het de ambulancedienst niet om binnen die zes minuten ter plaatse te zijn. Dus moet de reanimatie zo snel mogelijk starten in de buurt van het slachtoffer. Daarom is een hartveilige stad van levensbelang.

Hartveilig Wonen
Met Hartveilig Wonen kun je dus levens redden door acute hulp te bieden, nog vóór de ambulance ter plaatse is. Om dat te realiseren is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren en een AED bedienen. Om daar zoveel mogelijk mensen enthousiast voor te krijgen organiseren raadslid Inge Mous en Reanimatie Drechtsteden een cursus voor 40 raadsleden. Deze cursus wordt gehouden op zaterdag 13 mei tussen 10.30 en 12.30 uur aanstaande in het Stadhuis van Dordrecht, Stadhuisplein 1. Ook de Ambulancedienst, die Hartveilig Wonen ondersteunt, is aanwezig.

Doel
Het is de bedoeling dat er de komende tijd in Dordrecht minstens 1.250 personen verspreid over de stad kunnen reanimeren, of anders gezegd: kunnen bijdragen om levens te redden. Ook het college van B&W van Dordrecht zich in voor Hartveilig Wonen. Zo biedt de gemeente op 5 mei jl. de reanimatiecursus aan op de pagina van de gemeente. Het is een vervolg op de startavond, die de wethouder volksgezondheid november vorig jaar heeft  georganiseerd. Dus ook als men geen raadslid is kunnen Dordtenaren natuurlijk een reanimatiecursus volgen. De Stichting Reanimatie Drechtsteden biedt inwoners 100 cursussen aan.

CDA-raadslid Inge Mous: “Ik vind het zo ontzettend belangrijk dat we in Dordrecht Hartveilig kunnen wonen. Daarom heb ik mijn collega-raadsleden gevraagd deel te nemen aan deze cursus. Uiteraard hoop ik dat ook steeds meer Dordtenaren de cursus reanimeren gaan volgen. Samen kunnen we Hartveilig Wonen waarmaken en kun je iets betekenen voor je familie, je buren of je wijk mocht er iets gebeuren.”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.