The Circle naar het boek van Dave Eggers in premiere bij The Movies

10 mei 2017 door Hennie van der Zouw
The Circle naar het boek van Dave Eggers in premiere bij The Movies

DORDRECHT - In 2013 schreef Dave Eggers The Circle, een roman over de steeds grotere greep die internettoepassingen krijgen op ons privé leven.

Het was toen nog in hoge mate science fiction. Inmiddels passen Facebook, Google en andere social-mediabedrijven al veel toe van wat toen nog een idee van een schrijver was. Het onderliggende dilemma is echter onveranderd gebleven: hoeveel privacy ruilen we in voor ons verlangen om zichtbaar te zijn en onze wens om geheel transparant met elkaar samen te leven.

Dit dilemma is de kern van de verfilming die deze week in première gaat. The Circle is een slimme en confronterende thriller. Emma Watson en Tom Hanks spelen de hoofdrollen in een film die spannend entertainment mengt met serieuze vragen.

Deze week in première de thriller The Circle met in de hoofdrollen Emma Watson en Tom Hanks. Het is science fiction, maar dan wel van het soort dat al heel dichtbij voelt. Mae Holland gaat werken bij het machtige internetbedrijf The Circle en ontwikkelt zich snel tot een voorvechtster van hun missie: het leven van iedereen digitaal volkomen zichtbaar en transparant maken. Maar als de effecten hiervan doordringen in het leven van haar ouders en vriend, blijken de schaduwkanten van de goede bedoelingen uiterst confronterend.

NIEUW !!!!  Voor alle filmliefhebbers die tijd hebben of willen maken introduceren we deze zomer Donderdag=premièredag. Extra voordelig naar de nieuwe premièrefilm(s) voor maar 5 euro op donderdagmiddag. We voegen daarvoor een extra vertoningsblok toe rond 14.15 uur.
In het CineFiliaal op Woe 17/5 King of the Belgians, een absurde road-movie over de Belgische koning Nicolas III, die op staatsbezoek is in Turkije als Wallonië zich onafhankelijk verklaard. Hij wil onmiddelijk terug om te redden wat er te redden valt, maar het vliegverkeer is volledig gestremd. Dus moet de terugreis noodgedwongen over de weg worden afgelegd. Met inleiding. Aanvang 20:45 u.
Tot slot een vooruitblik. Op Zo 21/5 om 16 u. een eenmalige vertoning van de onthullende documentaire over het levensverhaal van popicoon Whitney Houston. Ze had één van de beste popstemmen aller tijden, was mega succesvol en kwam tragisch aan haar einde op 48-jarige leeftijd. Een uniek filmmoment voor alle fans en liefhebbers.

Check voor meer info en tijden: www.themoviesdordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.