Piet Buitendijk: 'Overlast door smalle straat voor het Sterrenwiel'

12 mei 2017
Piet Buitendijk: 'Overlast door smalle straat voor het Sterrenwiel'

DORDRECHT - “Vandaag was er bijna een aanrijding met een automobiliste en mij op de fiets, vanaf de Halleyweg”, vertelt de heer Piet Buitendijk. “De doorgang naar het winkelcentrum was versperd door een busje van een pakjesbezorger.” Buitendijk ervaart al enige tijd overlast door de smalle straat voor het Sterrenwiel.

“Ondanks bellen naar de gemeente en een boete voor de glazenwasser een half jaar geleden is er nog niets veranderd aan de verkeerssituatie voor het Sterrenwiel Dalmeijerplein”, aldus Buitendijk. “Tussen het zorgcentrum en de Halleyweg ontbreekt al jaren een trottoir. Mensen met een rollator worden daar bijna aangereden. Het straatje is maar 2 meter breed en er is gewoon tweerichtingsverkeer. Er lopen ook voetgangers fietsers enzovoorts. De politie wijst naar de gemeente, die niets doet.”

Diesellucht
Volgens Buitendijk blokkeren rolstoelbussen bij de ingang de hele weg en laten ze hun motor draaien. “Die diesel lucht trekt naar boven volgens bewoners”, vertelt Buitendijk. “Dan is het bij de Sterrenlanden een stuk beter geregeld. Als je bij Het Sterrenwiel met je boodschappen loopt, terwijl er een auto door moet, dan kun je alleen over de heg klimmen of over een geparkeerde auto lopen.”

Reactie gemeente
Jonne van Bochove, Bestuursvoorlichter van de gemeente, reageert op de geschetste problematiek: “Op het Dalmeijerplein waar het Sterrenwiel is gevestigd geldt een parkeerverbodzone. Het ophalen en brengen van ouderen, al dan niet slecht ter been, bij het Sterrenwiel wordt zolang het plein en het gebouw bestaan gedaan. Dat is dus al vele jaren zo. De busjes worden dan zoveel mogelijk voor de entree van het gebouw geplaatst. Hierover hebben wij tot dusver nooit klachten ontvangen. De weg loopt over van klinker naar tegels, wat gezien kan worden als trottoir.

Sinds een half jaar is een fysiotherapeut gevestigd in het pand waar de bibliotheek zat. Hiervoor zijn de parkeerplaatsen uitgebreid. Ook op het trottoir nabij de entree. Hierdoor is de doorloop van 5m versmald naar 3m. Het is ongewenst dat daar geparkeerd wordt. Bovendien moeten chauffeurs van de busjes ook rekening houden met de situatie door fatsoenlijk te laden en lossen zonder de straat te blokkeren en daarbij de motor stil te zetten.”

De gemeente gaat met de politie en afdeling handhaving in overleg hoe ze de situatie kunnen optimaliseren. Want: “Het is wel een looproute van en naar het WC Sterrenburg”, aldus Jonne

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.