Stadsgids Henk Mesman te gast in Studio de Witt

12 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Stadsgids Henk Mesman te gast in Studio de Witt

DORDRECHT - Zaterdag 13 mei is Henk Mesman te gast bij Studio de Witt. De in 1949 geboren Henk Mesman interesseeerde zich al op jonge leeftijd voor geschiedenis. Hoewel daar zijn hart lag, ging hij zich, onder invloed van zijn vader, richten op techniek en wiskunde. Zijn oma was de bekndste schaakster Toos Roodzant, die in 1999 op 102 jarige leeftijd overleed. Oma Toos was meermalen dameskampioene van Nederland en schaakte ook over de Nederlandse landsgrenzen.

De geschiedenis liet Henk niet los en hij besteedde hij in zijn vrije tijd volop aandacht aan de historie en de daarmee verband houdende architectuur. In zijn werkzame leven was hij docent techniek en wiskunde en na zijn pensioenering ontstond er de ruimte om nu volop zijn aandacht te richten op zijn passionele interesse: de “Geschiedenis”. In Dordrecht is hij nu een van de stadsgidsen, schreef in een consortium mee aan het boek “Dordtenaren onder Napoleon”. Ook deed hij bij RTV Dordrecht, samen met Ad v.d. Herik, het zomerprogramma “Op vakantie in Dordt he”.

Met de “verteller” Mesman wordt in Studio de Witt gepraat over zijn liefde voor de historie en Dordrecht en luisteren in deze uitzending naar de door hem ingebrachte muziek.

Wat Mesman opvalt is dat mensen geboeid zijn in historische verhalen, mits het luchtig en herkenbaar verteld wordt. Zelf een boek ter hand nemen wordt niet zo snel gedaan.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van deze week in Dordrecht en de Drechtsteden.

De Dichter van dienst is de dichter Wim Jilleba

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Bron foto: Studio de Witt. (Met toestemming)  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.