48-uurs estafette Cycle for Hope brengt ruim 4 ton op

29 juni 2015
48-uurs estafette Cycle for Hope brengt ruim 4 ton op

DORDRECHT - Driehonderd fietsers en begeleiders trokken van 25-27 juni in slechts 48 uur door heel Nederland. Dit ‘Rondje Nederland’, een estafette
voor racefietsers van Cycle for Hope, finishte zaterdagmiddag in Dordrecht. Samen haalden de deelnemers ruim 400.000 euro op voor Stichting De Hoop.
De fietsteams reden over de finish onder luid applaus van massaal toegestroomd publiek op de Dag van Hoop. Een welverdiend geklap, want in 48 uur rond Nederland trekken op de racefiets is een hele prestatie! Met hun dag en nacht afzien haalden de fietsteams ruim 400.000 euro op voor de hulp die Stichting De Hoop via verschillende projecten in Nederland biedt bij verslaving en psychische problemen. Een deel van dit bedrag werd al in het voorjaar binnengehaald met een mountainbike marathon.

Dag van Hoop
De aankomst van de fietsers was een feestelijke afsluiting voor de open dag bij Stichting De Hoop in Dordrecht. Deze stichting vierde haar 40-jarig jubileum met sprekers en muziek, seminars, een braderie en een kinderprogramma.

Afzien
Op donderdagmiddag stapten de teams op de pedalen voor Cycle for Hope. Twee dagen later is de tocht volbracht zonder grote ongelukken. “Het weer was mooi en de sfeer goed. Nu zijn we ontzettend moe, maar dat is voor het goede doel,” reageert een van de fietsers. “We zijn trots op de prestatie van de fietsteams én van de vele vrijwilligers op wisselpunten door het hele land,” zegt Maarten Ouweneel van Stichting Vrienden van De Hoop. “Het is prachtig dat Cycle for Hope voor de vierde keer op rij zo’n groot bedrag aan De Hoop kan overhandigen.”

Cycle for Hope
Behalve het Rondje Nederland organiseert Cycle for Hope dit jaar ook nog een toertocht voor racefietsers. Deze dagtocht op de Veluwe met afstanden van 40 tot 160 kilometer, wordt op 5 september gereden. www.cycleforhope.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.