Dordrechts Museum ontvangt 35.000ste bezoeker voor tentoonstelling 'Een koninklijk paradijs'

12 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Dordrechts Museum ontvangt 35.000ste bezoeker voor tentoonstelling 'Een koninklijk paradijs'

DORDRECHT - De tentoonstelling Een koninklijk Paradijs – Aert Schouman en de verbeelding van de natuur mag zich verheugen in een grote belangstelling. Vandaag ontving het Dordrechts Museum alweer de 35.0000ste bezoeker. De tentoonstelling werd op 18 februari geopend door koningin Maxima en loopt nog tot 17 september dit jaar.

Mevrouw Kaam uit Geleen was blij verrast toen duidelijk werd dat zij de 35.000ste bezoeker was. Zij kwam samen met haar man speciaal uit Limburg naar het Dordrechts Museum.

Uit handen van wethouder Sleeking kreeg zij een mooie bos bloemen en een catalogus van de tentoonstelling uitgereikt. Sleeking: De Dordtse Aert Schouman was de beste dierenschilder van de 18de eeuw. Zijn aquarellen behoren tot de mooiste die er zijn gemaakt. Een bijzonder getalenteerde kunstenaar waar we als stad trots op kunnen zijn!"

Het museum is erg blij met de grote toeloop. Peter Schoon, directeur Dordrechts Museum: "Het is geweldig dat we binnen het grote aanbod van tentoonstellingen mensen enthousiast weten te maken voor een relatief onbekende kunstenaar als Aert Schouman. Het zegt veel over de kwaliteit van zijn werk dat we vandaag al de 35.000ste bezoeker mogen ontvangen".

Een feest voor het oog
Bezoekers reageren enthousiast op de tentoonstelling, sommige mensen komen zelfs meerdere keren kijken. Ook de media laten zich niet onbetuigd. Landelijke kranten als de Volkskrant, de Telegraaf en NRC Handelsblad schreven zeer positieve recensies en het Kunsttijdschrift heeft het over ‘een feest voor het oog’ en noemt de tentoonstelling ‘opvallend mooi gemaakt’. Naast de schriftelijke media was er ook veel aandacht voor de tentoonstelling op de regionale en landelijke radio en televisie.

Koninklijk
Hoogtepunt in de tentoonstelling zijn de vijf grote behangsels uit Paleis Huis ten Bosch. Deze zijn onlangs gerestaureerd en tijdens de tentoonstelling eenmalig te zien. Naast de behangsels uit Huis ten Bosch is er meer vorstelijke kunst te bewonderen in Een Koninklijk paradijs. De expositie komt dan ook mede tot stand dankzij de inbreng van de Koninklijke Verzamelingen Den Haag. Andere samenwerkingspartners zijn het RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Vogelbescherming Nederland, Rijksmuseum Twenthe en tal van museale en particuliere bruikleengevers in binnen- en buitenland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.