LETS Ruilwinkel steunt project weeskinderen

15 mei 2017 door Hennie van der Zouw
LETS Ruilwinkel steunt project weeskinderen

DORDRECHT - Met het inzamelen van  kinderkleding hoopt de Lets Ruilwinkel de kinderen in Siërra Leone bij te staan. Mevrouw Mayila Yansaneh, bestuurslid van Hope 4 Ebola orphans in Sierra Leone,  brengt een bezoek aan de ruilwinkel in Dordrecht. Aanleiding is de (tijdelijke) samenwerking om zoveel mogelijk kinderkleding in te zamelen voor de Ebola weeskinderen. Een medewerker van de LETS Ruilwinkel die een tijdje werkzaam is geweest in Siërra Leone, kwam in contact met Mayila. Zij vertelde over het project waar zij mee bezig was. Zelf komt ze ook uit Siërra Leone maar heeft door de gruwelijke oorlog het land moeten ontvluchten. Haar man is omgekomen in de strijd. Nog steeds kan zij moeilijk over deze periode praten.

Ebola
Toen zij 18 jaar geleden in Nederland kwam, hoorde zij over de vele weeskinderen ten gevolge van de Ebola uitbraak van 2005. Zij trok zich hun lot aan en  besloot zelf te gaan kijken in een van de sloppenwijken van Sierra Leone. Wat ze daar aantrof was hartverscheurend. De kinderen leefden in de meest barre omstandigheden zonder stromend water en nauwelijks te eten. Mayila besloot actie te ondernemen. Er kwam een weeshuis waar zij momenteel 41 kinderen opvangt. Het liefst zou ze alle kinderen opvangen maar daar is het tehuis te klein voor. Daarom gaat ze regelmatig met kleding en voedsel langs de sloppenwijken om ook die kinderen te helpen.

Kinderkleding helpt onmiddelijk
Op de vraag hoe ze aan al die kinderkleding komt, vertelt ze dat er  veel geschonken wordt door de kerk waar zij lid van is. Verder krijgt ze veel van familie en vrienden en via het rondsturen van flyers.
In Siërra Leone heeft ze zelfs de regering benaderd voor extra hulp maar die zijn vooralsnog niet bereid om over de brug te komen. Mayila is dan ook erg blij met de vele tassen kinderkleding die de LETS Ruilwinkel heeft ingezameld. Zij bedankt iedereen voor zijn betrokkenheid en inzet en vertrekt met 8 zakken kleding weer naar huis. De komende weken volgen er nog velen…….Hopelijk ook van u. Breng uw zak kinderkleding bij een van de inzamelpunten (de LETS Ruilwinkel, JJA Goeverneurstraat 98 in Dordrecht kan ook!)

Op de foto: Kees Wijnmalen, voorzitter van de LETS Ruilwinkel, overhandigt de 1e stapel kinderkleding aan Mayila Yansaleh van Hope 4 Ebola Orphans.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.