Actuele Franse Komedie bij The Movies

15 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Actuele Franse Komedie bij The Movies

DORDRECHT - The Movies houdt van de Franse Cinema. Af en toe zit daar ook een komedie tussen, die de traditie voort zet van Louis de Funes met zijn vrolijk opgefokte en politiek incorrecte humor. A Bras Ouverts is er zo één, van de makers die drie jaar geleden de bioscoophit “Bon Dieu” afleverden.
De rijke, linkse intelectueel Fougerole heeft een boek geschreven waarin hij zijn landgenoten aanmoedigt de armen te openen voor arme vreemdelingen.

In een TV-debat wordt hij uitgedaagd dat zelf dan ook te doen. Uit angst voor imagoschade neemt hij een Roma-familie op in zijn villa. Het gezin van Babik ontregelt hun leven en stelt alle goede bedoelingen en opvattingen van Fougerole stevig op de proef.

In het huidige Frankrijk, waar racisme en polarisatie een groot maatschappelijk thema zijn, zorgde de film al voor veel tumult.

Verder deze week een Special: Whitney: Can I Be Me. Een eenmalige vertoning van de documentaire over het ongelofelijke leven van popicoon Whitney Houston. Veel muziek met onbekend beeld- en geluidsmateriaal en onthullingen van naasten. Zo 21/5 om 16.00 uur.

Voor meer informatie, check: www.themoviesdordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.