Zinnige Zorg Award 2017: Breast Clinic ASZ genomineerd

15 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Zinnige Zorg Award 2017: Breast Clinic ASZ genomineerd

DORDRECHT - Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Dit brengt vaak veel angst en onzekerheid met zich mee. Vooral tijdens het wachten op de uitslag van onderzoeken of röntgenfoto’s. De Breast Clinic, een speciale afdeling binnen het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ), geeft vrouwen binnen een uur de uitslag van hun borstfoto. Dit kan doordat de radioloog de foto’s direct zelf beoordeelt.

Vrouwen hoeven daarvoor niet eerst naar de chirurg waar ze soms wel 10 dagen op de uitslag moeten wachten. Dus de Breast Clinic geeft minder onzekerheid en een vele malen minder lange wachttijd. Deze werkwijze komt in aanmerking voor de VGZ Zinnige Zorg Award 2017, de publieksprijzen die zorgverzekeraar VGZ toekent aan zorgvernieuwingen die leiden tot zinnige zorg.

Breast Clinic is een voorbeeld van zinnige zorg. Samen met zorgaanbieders en andere betrokkenen maakt zorgverzekeraar VGZ werk van zinnige zorg: dat is betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten, gedragen door zorgaanbieders. Het kan in de zorg eenvoudiger, logischer, slimmer en met meer aandacht voor de patiënt. VGZ zoekt naar ideeën die dat mogelijk maken en zet ze met de Zinnige Zorg Awards ook graag in de schijnwerpers.

Breast Clinic is een van de tien genomineerde ideeën. De tien genomineerden dingen mee naar drie prijzen: 10.000 euro voor de winnaar (gouden award), 5.000 euro voor  nummer twee (zilveren award) en 2.500 euro voor de derde plaats (bronzen award). De winnaars kunnen hun prijs besteden aan zorgvernieuwing. Het Nederlandse publiek bepaalt vanaf vandaag wie de drie finalisten worden. Stemmen kan nog tot 4 juni op de website www.zinnigezorgaward.nl Een deskundige jury beoordeelt 6 juni op een speciale finale avond de drie gekozen ideeën met de meeste stemmen. De prijsuitreiking vindt plaats op het hoofdkantoor van coöperatie VGZ in Arnhem

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.